Respect voor dieren

maandag 19 april 2010

Dierenpartij en dierproeven

De kandidatenlijst van de Dierenpartij nog eens nagelopen op dierproeven. Het moet gezegd dat het woord ‘proefdier’ voorkomt. Een paar kanttekeningen.

***

De nummer 1, Marianne Thieme, heeft geen enkele sjoege van DIT onderwerp.

***

Degene die zich het meest met het onderwerp beziggehouden heeft is Frank Wassenberg, derde op de lijst. Hij heeft een paar jaar voor Proefdiervrij gewerkt. Dat pleit tegen hem. Er staat mij geen enkele verrichting van hem bij die het doel – afschaffing dierproeven – ook maar iets dichterbij gebracht heeft. Na zijn overstap naar de Sophiavereniging is er helemaal nooit meer iets van hem vernomen. Hij heeft net zoveel (weinig) interesse in proefdieren als in nertsen en kleine huisdieren.

Voor de partij maakt dat verder niet uit: hij behoort tot de inner circle van de PvdD. (‘Kroonprins’?)

***

Voor Anja Hazenkamp, tweede op de lijst, geldt min of meer hetzelfde. Een achtergrond in de Dierenbescherming is niet bepaald een aanbeveling.
In 2003 werkte zij mee aan een publicatie van LNV, getiteld ‘Gezondheid en welzijn van genetisch gemodificeerde dieren.’ Op zichzelf een heel goede uitgave, zij het dat er niets mee gedaan is.
Anja trok zich vervolgens terug op het Hoge Land (Pieterburen), vanwaar zij heel af en toe nog eens iets van zich liet horen, - maar nimmer ten gunste van de proefdieren.

***

Het beste wat men m.i. van deze kandidaten kan zeggen is dat het allrounders zijn, met veel ervaring. Maar de proefdieren hebben niets van ze te verwachten.

Of zij op 9 juni tot in de Tweede Kamer zullen reiken, is overigens sowieso twijfelachtig.
‘Prominente’ leden doen momenteel immers hun uiterste best de Partij zoveel mogelijk schade toe te brengen.

2 opmerkingen:

  1. Ik ken Frank Wassenberg al zo'n 20 jaar. Wij, ik zat in een aktiegroep, werkten ook voor Bont voor Dieren waar Frank werkzaam was. Daarna heeft hij gewerkt bij Proefdiervrij en nu bij de Sofiastichting. Hij is zeer betrokken bij dierenleed!!

    Als hij dat niet is; leg me dan uit waarom hij goedbetaalde banen, in het bedrijfsleven afsloeg, om zich in te zetten voor de dieren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb ik gezegd dat Frank geen hart van goud heeft?

    Lees svp. nog eens over wat ik geschreven heb.

    BeantwoordenVerwijderen