Respect voor dieren

zondag 25 april 2010

Uitgezette wisentstiertjes (door Cheetah)

Ruim een maand geleden werd gemeld dat er 2 wisentstiertjes zijn uitgezet in Het Kraansvlak bij Overveen.
Deze week werd op RTV-NH het volgende gemeld:

"De twee wisentstiertjes die vorige maand werden losgelaten in Het Kraansvlak bij Overveen, zijn dood.
Beide dieren zijn eind vorige week sterk verzwakt aangetroffen. De dierenarts kon niets meer voor hen doen en heeft ze laten inslapen.
Op 9 maart kwamen de stiertjes vanuit Lelystad naar de Waterleidingduinen in Overveen. Met hun komst moest de inteelt in de kudde worden tegen gegaan. Verslagenheid heerst er nu onder de boswachters en de andere betrokkenen. Voorlopig worden geen nieuwe wisenstiertjes naar het gebied gehaald, meldt projectleider ARK Natuurontwikkeling"

Ik heb op de website van RTVNH gekeken en geluisterd en heb met afgrijzen het volgende moeten aanhoren. De 2 stiertjes waren van zenders voorzien en toch heeft men dit niet aan zien komen! Het is vrijwel zeker dat ze toch door voedselgebrek zijn gestorven omdat ze waarschijnlijk het gras niet konden verdragen. Men kon niet bij de dieren komen...zo werd gezegd.

Wij mensen weten blijkbaar de dieren wel te bereiken om ze in gedwongen situaties te dwingen ....maar met alle (communicatie)mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben, weten we de dieren in geval van nood niet te bereiken!

Blijkbaar moeten we naast de Oostvaardersplassen nu ook de volle aandacht gaan richten op Het Kraansvlak, De Waterleidingduinen, de Kennemerduinen en ga zo maar door!

Dit laat mij met grote vraagtekens achter.

Wanneer houdt deze WAANZIN eens op?

1 opmerking:

  1. Het is ****geklaagd!
    Wanneer houden deze idioten eens op met hun ezperimenten waar onschuldige dieren het slachtoffer worden?
    WAT kunnen wij hier tegen doen??

    BeantwoordenVerwijderen