Respect voor dieren

woensdag 28 april 2010

Stichting Welzijn Grote Grazers

Er is inmiddels een stichting in oprichting die zich ten doel stelt dit soort projecten, waar grote grazers overal in dit land maar worden uitgezet, te volgen, te monitoren, te bekritiseren en actie te nemen daar waar nodig.

Het gaat hier om de 'Stichting Welzijn Grote Grazers'.

Onnodig te melden dat de dieren in de Oostvaardersplassen boven aan de lijst staan om in bescherming te nemen.
Maar er zullen meerdere projecten in het land volgen waar de stichting de aandacht op zal vestigen en BLIJVEN vestigen, met als doel welzijn voor deze dieren te creëren zolang ze er nog zijn.

Daarnaast is de stichting van mening dat dit soort uit de handgelopen en uit de hand lopende projecten in zijn geheel dient te worden afgeschaft!
Dergelijke projecten zijn vaak 'speeltjes' van 'hobbyisten' die dit vanachter hun bureau verzinnen.
Zij willen terug naar de oertijd, maar zij vergeten dat we die tijd ver achter ons hebben liggen.

De stichting is uiteraard pertinent voor een mooie natuur en een goed klimaat/milieu, maar is er daarnaast van overtuigd dat dit in balans moet zijn met de omgeving of dat deel van de wereld, waarin wij leven.
Dat is iets heel anders dan ondoordacht dieren hierheen te halen die hier nooit geleefd hebben en hier niet horen...en ze dan maar aan hun lot over laten.
En zoals we inmiddels hebben kunnen ervaren staat de politiek (pvdd incluis) erbij en kijkt er naar en doet vervolgens niets tegen deze dierenellende (afgezien van de motie tot bijvoeren in de OVP, waarover trouwens nog steeds veel onduidelijkheid bestaat).

De barre winter is nu voorbij, maar de ellende voor de dieren nog niet.
De mens zit echter weer lekker in het voorjaarszonnetje en heeft de egoïstische eigenschap de winterellende al gauw weer te vergeten.
Maar zo niet deze stichting.
Zij blijft alert, winter of geen winter!
Eventueel kan men met klachten of opmerkingen bij deze stichting terecht.
Een website gaat nog volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten