Respect voor dieren

dinsdag 20 april 2010

Kandidatenlijst-PvdA

De PvdA is thans met 33 leden vertegenwoordigd in de Tweede Kamer die totaal uit 150 leden bestaat.

Op de actuele kandidatenlijst staat Chantal Gill'ard nu op een onverkiesbare 54ste plaats.

Image and video hosting by TinyPic

***

Khadija Arib (1960) staat op de 30ste plaats en maakt dus nog wel een kans terug te keren. (Sinds 1998 lid van de Tweede Kamer.)
Zij ondertekende mede de motie contra de mogelijkheid van geslachtsbepaling van het ongeboren kind, en reageerde niet op mails daarover. Iemand om in de gaten te houden dus.

3 opmerkingen:

  1. Khadija Arib hoort dus voorkeursstemmen te krijgen. Het is godgeklaagd dat mensen de gelegenheid zouden krijgen een kind niet geboren te laten worden wegens het geslacht. Denken ze dat ze God zijn? Óf je wil een kind, óf je wil er geen, maar je discrimineert niet op grond van het geslacht. Wat maakt het trouwens uit of het een jongetje of een meisje is? Beiden zijn mensen.

    Afgezien van de morele kwestie, is er een praktisch probleem. Omdat het in China werd verboden meer dan één kind te krijgen, is er in dat land nu een groot mannenoverschot. Dit gevaar dreigt ook in India, omdat daar veel meisjesbaby's worden geaborteerd, vermoord of zo ernstig verwaarloosd dat de dood erop volgt. Geslachtelijke discriminatie is vrouwenhaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1. Het feit dat Arib niet reageert op mails - dit min of meer overlaat aan de (zieke) Gill'ard - pleit niet voor een voorkeursstem, naar mijn smaak. Over zo'n belangrijk onderwerp moet je je niet willen verstoppen.

    2. Het gaat (slechts) over selectie van sperma.
    Sperma van een bep. samenstelling, gewicht, e.d. heeft voorspellende waarde. Het is geen embryoselectie.

    3. Overbevolking is het grootste probleem voor de aarde. De rest is literatuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chantal Gill'ard heeft kortgeleden borstkanker gehad. Ze is geopereerd, waarna ze is bestraald en chemotherapie heeft gekregen. Hoewel ze geen uitzaaiingen heeft, is ze door haar partij op een onverkiesbare plaats gezet, terwijl zij graag haar werk in de Tweede Kamer wil hervatten. Het komt vaker voor dat (ex-)kankerpatiënten door hun werkgever en collega's dood worden verklaard, hoewel ze springlevend zijn. Een heel goede reden om beslist niet op de Partij van de Arbeid te stemmen.

    BeantwoordenVerwijderen