Respect voor dieren

donderdag 14 oktober 2010

De waarheid over Organon

Eindelijk, eindelijk staat er dan toch iemand op die NIET meehuilt met de wolven in het bos.
Het is Pieter Strijkert (foto), gewezen lid van de raad van bestuur van (o.a.) Gist Brocades. Iemand die weet waar hij over heeft.

Strijkert is het helemaal met Barend eens dat Organon wereldberoemd is in Oss.
En passant veegt hij de vloer aan met de opvattingen hierover van Piet Borst (de Wrede).

Helaas verzuimt hij de dierproeven ter sprake te brengen. Beschamend hoezeer dat aspect in alle media verzwegen wordt.

Onder de kop ‘Organon deed gewoon zijn best niet’ schrijft hij in een verder uitstekend artikel in NRC Handelsblad van 3 september dat een duur instituut dat niet met resultaten komt, een blok aan het been is. Organon heeft verzuimd met de kasstroom die gegenereerd werd met de vinding en productie van de anticonceptiepil, een robuust farmabedrijf op te zetten.

Het is niet tot de leiding van Organon doorgedrongen schrijft Strijkert dat na de verkoop aan Schering Plough er resultaten moesten komen.

DAN HAD DE NIEUWE EIGENAAR GEEN MOMENT AAN SLUITEN GEDACHT.

Een krachtig innovatief centrum is precies wat Merck nodig heeft.

Wanneer dringt het toch eens door dat goed fundamenteel onderzoek belangrijk is, maar dat als er met de resultaten niets gedaan wordt, het dan geen oplossing is om nog meer onderzoek te doen. (Precies dezelfde boodschap geeft Jaap Goudsmit, onderzoeker bij Crucell, in zijn boek Dromen van vaccins)

Het is triest voor de mensen van Organon - zegt Strijkert (niet Barend!) - maar zij zijn de slachtoffers van een verkeerde cultuur.

3 opmerkingen: