Respect voor dieren

donderdag 7 oktober 2010

Inburgering (gewijzigd)

Constaterende, dat de regering voorstelt te bezuinigen op inburgering;

overwegende, dat inburgering belangrijk is voor de integratie van mensen en de kans om succesvol in de samenleving te participeren;

verzoekt de regering de in de Miljoenennota 2011 aangekondigde bezuinigingen op de inburgering ongedaan te maken en de dekking hiervoor te vinden door het schrappen van inefficiƫnte EZ-subsidies.
***

Deze motie was ingediend door leden van PvdA, SP, GroenLinks en D66.
De Partij voor de Dieren heeft deze motie ondersteund. Ze is desondanks door een kamermeerderheid verworpen.

Ik denk dat de opstelling van de PvdD verdedigbaar is op grond van het verkiezingsprogramma. Daaraan zijn Thieme en Ouwehand immers gebonden.
In & 9.10 van dat programma lees ik:

Initiatieven die tot doel hebben de sociale cohesie te bevorderen moeten gestimuleerd en waar mogelijk gesubsidieerd worden.

Ik denk dat de motie hiermee in lijn is. Al het mogelijke dient m.i. te worden beproefd om de inburgering en integratie te bevorderen. Dat is van belang voor de hele samenleving, - juist nu. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat de Kamer in meerderheid meent hierop te moeten bezuinigen.

4 opmerkingen:

  1. Rechts wil het immigranten zo moeilijk mogelijk maken. Ik verwijs naar alle bagger die door PVV'ers op dit blog is gedeponeerd. Gelukkig is de Partij voor de Dieren ook een partij voor alle mensen, in tegenstelling tot de PVV.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Barend, je laat wel zien hoe links je bent. Ook jij loopt met oogkleppen op, terwijl je nog kort geleden hebt geschreven dat deze bij jou waren afgevallen. Maar ook jij, ga zo lekker door, je zult zien dat je met deze houding nergens komt. Ik denk dat Erica nog de enige is die je als gesprekspartner over houdt.
    Maar jullie passen dan ook goed bij elkaar.

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er zijn gelukkig nog altijd mensen die zelf kunnen denken en niet blindelings achter een leider aanlopen.

    BeantwoordenVerwijderen