Respect voor dieren

donderdag 14 oktober 2010

Piet Borst en Harry Mulisch

De bedrijfssluiting van Organon wordt m.i. zeer goed beoordeeld door Piet Strijkerthet enige zinnige commentaar dat mij over de kwestie onder ogen gekomen is.

Nu wil het geval dat in het biologenvakblad Bionieuws van 2 oktober j.l. een stagiaire meent Piet Borst over dit onderwerp aan het woord te moeten laten.


Over Piet Borst (foto) hebben we het al te vaak gehad.
Iemand die dierproeven blijft doen tot hij erbij neervalt (of tot er geen dieren meer zijn.)
Ook iemand die zichzelf een serieuze kandidaat vindt voor de Nobelprijs.
De Harry Mulisch van de geneeskunde.

Die andere Piet, Strijkert, wast hem de oren, als volgt. (cursivering BW)

"Bionieuws 13 gaat in het artikel over Organon volledig de mist in, door aan te nemen dat Piet Borst een deskundige bron is over economische activiteiten op biomedisch gebied.

Zo wordt een totaal verkeerd beeld geschetst over de sluiting van de onderzoeksafdeling van Organon. Dit zou niet eens zo erg zijn - er is wel meer onzin in de wereld - maar dat het in ons land met innovatie zo slecht gesteld is, is juist een gevolg van denktrant van mensen als Borst.

Piet Borst doet zelfs de suggestie dat Akzo maar 2 miljard moet teruggeven van de opbrengst van de verkoop van een paar jaar geleden. Dit betekent dat de beleggers, zoals pensioenfondsen, 2 miljard armer worden.

Hoe dwaas we in dit land kunnen zijn, blijkt wel uit het feit dat Borst lid was van het Innovatieplatform zonder ooit een bijdrage aan wat voor innovatie dan ook geleverd te hebben.

***

Het Organon researchinstituut kost de eigenaar 450 miljoen euro per jaar en er komt al jaren niets uit."
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten