Respect voor dieren

donderdag 28 oktober 2010

Koningin en Partij voor de Dieren

 
Motie-Wilders:
Verzoekt het kabinet met een voorstel tot wijziging van de grondwet te komen ten einde te bewerkstelligen dat de koning geen deel meer uitmaakt van de regering, en gaat over tot de orde van de dag.

***

Commentaar
Ik vind het kwalijk dat deze motie NIET gesteund wordt door de Partij van de Arbeid.
Indien zij dit wel zou doen, zou de motie aangenomen zijn!

De Partij voor de Dieren stelt gelukkig niet teleur en steunt de motie WEL. Dat vind ik overigens haast net zo opmerkelijk, omdat ik de kamerfractie maatschappelijk conservatief inschat, behoudens bij het onderwerp 'dierenwelzijn'.

De partijleden staan - tot dusver - in meerderheid ook achter deze motie. Niet vreemd natuurlijk voor mensen die dieren hoog hebben zitten. Controversieel is dit onderwerp voor de PvdD dus gelukkig niet.

Zelfs een poll onder de bevolking geeft op dit moment een meerderheid voor de motie aan!

5 opmerkingen:

  1. Op welke gronden schat jij de kamerfractie conservatief in?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ervaring.
    'God, Oranje en Vaderland', dat gevoel heb ik bij de fractie.
    Zeker als het levensbeschouwelijke vraagstukken betreft, is er van de fractie (m.i.) niets te verwachten.

    Over het bestuur hoeven we het niet te hebben - dat is non-existent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Partij voor de Dieren is sociaal een linkse partij. Ethisch zullen sommigen de PvdD conservatief vinden. Ik deel deze mening niet: als je voor dierenlevens opkomt, hoor je ook voor mensenlevens op te komen, zelfs in de embryonale fase.

    In principe is erfelijkheid van openbare functies verwerpelijk. De motie van Wilders was duidelijk de wraak van dit heerschap wegens de kersttoespraak waarin koningin Beatrix indirect terecht kritiek op hem had geleverd. Het is goed dat de Partij van de Arbeid niet in de val is getrapt en het pleit niet voor de Partij voor de Dieren dat deze het wél heeft gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Barend: Nou, ik heb een totaal ander gevoel bij het opereren van de fractie. De criteria van mededogen, duurzaamheid, persoonlijke inbreng en eigen verantwoordelijkheid geven m.i. voldoende waarborg voor een progressief beeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In die 'persoonlijke inbreng' zit precies het zwakke punt, m.n. bij MT.

    BeantwoordenVerwijderen