Respect voor dieren

maandag 25 oktober 2010

Anky van Grunsven



Stem je op de Partij voor de Dieren ?

‘Nee. Ik vind dieren heel belangrijk hoor. Maar om er nou een partij aan op te hangen.
Ik vind die partij best extreem. Een dier is geen mens.
Bovendien hebben we ook geen partij voor de kinderen, misschien moeten we die dan ook hebben. ’

(Volkskrant 23/10)
***

Anky heeft in samenwerking met haar instructeur en partner Sjef Janssen een manier van trainen uitgewerkt die veel discussie op gang brengt: LDR. De afkorting staat voor Laag, Diep en Rond.
De paarden worden heel consequent gehoorzaam gemaakt, maar wat vooral opvalt aan deze manier van rijden is dat de paarden met hun hoofd heel erg diep lopen (bijna op hun borst).

Omdat dat aspect van deze manier van rijden zo opvalt, wordt er door de tegenstanders ook vooral daarnaar gekeken. Zij vinden het dierenmishandeling om paarden dusdanig te laten lopen dat ze bijna geen mogelijkheid hebben om om zich heen te kijken. Volgens de tegenstanders van deze manier van trainen is het behalve geestelijk ook lichamelijk schadelijk voor het paard, vooral de bovenste nekwervels zouden beschadigd kunnen worden. Er zijn nog geen wetenschappelijke bewijzen die dat aantonen.

Volgens Anky en Sjef is het door deze manier van trainen mogelijk om alle blokkades in het paardenlichaam op te lossen, waardoor de paarden zich heel soepel kunnen bewegen. Dat Anky scoort en met (of ondanks?) deze manier van trainen hele goede resultaten behaalt is in ieder geval duidelijk.

3 opmerkingen:

  1. Dit raakt me nu.
    Zoals de jongens van mijn generatie vroeger een brommer opvoerden, zonder respect voor het mechaniek, zo voeren types als Anky van Grunsven paarden op, zonder respect voor het levend wezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een Partij voor de kinderen is naast een Partij voor de dieren ook geen slecht idee. Kinderen worden vaak ook onderdrukt, maar gelukkig krijgen die als ze ouder zijn wel rechten. Anky lijkt extreem dom met haar uitspraak van dat een dier geen mens is. Een mens is echt wel een dier; gewoon een van de vele diersoorten. Een diersoort met zeer narcistische trekken helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel jammer dat Anky schijnbaar geen oog heeft voor wat er bijv. in de vee-industrie aan de hand is.

    BeantwoordenVerwijderen