Respect voor dieren

maandag 18 oktober 2010

Verburg huilt...


 
Een week voordat het nieuwe kabinet op het bordes bij de koningin zou staan, besefte Gerda Verburg dat een ministerschap er voor haar niet in zit. Ze had het wel gewild:
"Ik treur er bijzonder om. Het doet pijn in mijn hart. Ik heb het ministerschap van landbouw, natuur en voedselkwaliteit met hart en ziel gedaan."

Commentaar

De bede van de Partij voor de Dieren is niet verhoord. We zijn niet verlost van het CDA. Maar we zijn in ieder geval wèl verlost van Gerda Verburg – als minister. Gerda keert terug naar waar ze hokt sinds 1998: het meubel in de Tweede kamer.
Dit kan welhaast niet anders dan de verdienste van de PvdD zijn. Deze Partij heeft haar gelegenheid in overvloed geboden om in de Kamer te schitteren en indruk te maken. Wijsheid ten toon te spreiden.
Maar het is haar niet gelukt: de oppositie was te krachtig.
.
Verburgs verdienste blijft het verhinderd te hebben dat het dierenwelzijn erop vooruitgegaan is.

7 opmerkingen:

  1. Barend, wat een illusie van jou, om de PvdD, met haar schamele 2 zeteltjes zo'n "macht" toe te kennen en te beweren dat Gerda Verburg door toedoen van de PvdD is vertrokken. Zielig hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ja, Yvonne, ik meen toch herhaaldelijk gelezen te hebben dat de Partij met haar vragen de minister erg bezighield. Ik geloof niet dat er 1 andere Partij was die zich zo intensief met dit ministerie beziggehouden heeft.

    Maar goed, je mag er anders over denken natuurlijk. Evengoed: heb jij een andere verklaring waarom Verburg aan de kant gezet is? Een zeer ervaren politicus, en ook nog
    v r o u w.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zou het niet zo kunnen zijn, dat ze haar als fractie voorzitter wilde hebben. Maar dat heeft ze geweigerd.

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het blijft speculeren maar Verhagen vindt Verburg m.i. geen goede minister. Liever dan met een boerendochter doet hij zaken met zo’n windvaan als Gerd Leers.

    Verhagen kon haar ook niet degraderen tot staatssecretaris (van Landbouw & Innovatie), dat zou een belediging zijn. Daar is nu Henk Bleker benoemd, waarmee dit ministerie naar mijn mening uitermate zwak bezet is.

    Voor de Partij voor de Dieren is dit eveneens een tegenvaller. Zij krijgt nu niet in de eerste plaats meer te maken met een minister maar met een piepeltje van een staatssecretaris. Het zou hierdoor wel eens moeilijker kunnen worden zich politiek te manifesteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anderzijds wilde Marianne Thieme juist dat het Ministerie van Landbouw zou worden opgeheven. Op dit punt heeft zij dus haar zin gekregen. Dat Verhagen liever te maken heeft met windvaan Leers is begrijpelijk: soort zoekt soort.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat de PvdD-fractie twee jaar geleden uitsprak het ministerie van LNV opgeheven te willen zien, is correct, maar m.i. niet doordacht. In het verkiezingsprogramma-2010 is daar dan terecht ook niet op teruggekomen.
    De Parij zal zeker niet blij zijn dat dieren(on)welzijn ondergeschoven kindje van EZ is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Laat de tranen van Gerda Verburg voor wat ze zijn. Ik denk liever aan Hannie van Leeuwen en die anderen die zich afvragen waarom ze ten tijde van de Bezetting hebben gestreden tegen zaken die nu gewoon worden gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen