Respect voor dieren

dinsdag 26 oktober 2010

Ecologische Hoofdstructuur

Ik herinner me hoe Alex - en de Partij voor de Dieren - het beleid in de Oostvaardersplassen o.a. verdedigden met het argument van de Ecologische Hoofdstructuur: de dieren zouden zoveel meer ruimte krijgen als de Ecologische Hoofdstructuur maar eenmaal een feit was. Zo was het de bedoeling dat de Oostvaardersplassen via de Veluwe en Montferland (Achterhoek) in verbinding kwam te staan met het Reichswald in Duitsland. En daar bleef het niet bij: het Reichswald krijgt weer verbindingen met andere natuurgebieden in Duitsland en Frankrijk.

Je moest wel erg naïef zijn om de politiek daarin te willen vertrouwen. Er is immers helemaal geen ruimte in dit land voor meer natuurgebieden. Die komen er nu dus ook niet - dankzij VVD en CDA.

Een mooi excuus in ieder geval voor de Partij voor de Dieren om de handen af te trekken van het tot heden gevoerde OVP-beleid.

Het Nederlandse publiek steunt massaal de oproep van Natuurmonumenten aan het kabinet-Rutte en de Tweede Kamer om door te gaan met de afgesproken plannen om natuurgebieden met elkaar te verbinden.

4 opmerkingen:

  1. Overigens neem ik wel mijn petje af voor de manier waarop Marianne Thieme de huidige regering in de Kamer heeft bekritiseerd. Leest allen wat zij daar heeft gezegd op www.partijvoordedieren.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marianne Thieme heeft ook korte metten gemaakt met de beweerde diervriendelijke inbreng van de PVV.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Rens: je weet meer dan ik. Vertel!

    Overigens hoop ik dat MT ook de balk in haar eigen oog ziet... (EHS)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoals je op de website van de PvdD kunt lezen, heeft Marianne Thieme duidelijk gemaakt dat die animal cops een wassen neus zijn. Er zouden 500 dierenpolitieagenten bijkomen, terwijl er in het geheel op de politie wordt bezuinigd. In werkelijkheid komt er dus minder politie. Die animal cops (waarvan minister Donner dacht dat het politieHONDEN waren) zijn niet opgeleid voor het herkennen van dierenmishandeling en -verwaarlozing, dit in tegenstelling tot de inspecteurs van de Dierenbescherming en de Algemene Inspectie Dienst.

    Verder wordt door dit kabinet de bio-industrie uitgebreid. Er wordt ook niet serieus gezocht naar alternatieven voor dierproeven. Kortom: met steun van de PVV wordt het lot van de meeste dieren in Nederland alleen maar slechter!

    BeantwoordenVerwijderen