Respect voor dieren

dinsdag 14 september 2010

Engelse ziekte: 'Animals to Fly'


Als je in Nederland geen Engels kunt lezen, dan vlieg je niet ver.
Hiermee werd ik weer duidelijk geconfronteerd door mijn nieuwe buurman die werkt bij…….. Animals to Fly.
Buurman zelf spreekt gewoon Nederlands; of hij ook Engels spreekt heb ik hem niet gevraagd.

In ieder geval: ook dieren vliegen tegenwoordig. En niet alleen de vogels. Het gaat om internationaal transport door de lucht. Gek genoeg is de website uitsluitend in het Nederlands. Ook tot mijn verbazing betreft het vervoer niet primair (sport)paarden.
Ik heb niet de indruk dat ze proefdieren vervoeren.

Aan de site ontleen ik de volgende informatie:

"Het is fijn voor u te weten dat de gezagvoerder op de hoogte wordt gebracht van de aanwezigheid van uw dieren aan boord van zijn vlucht. De ruimte waar ze tijdens de vlucht verblijven, is verwarmd en geventileerd. Er is niemand die tijdens de vlucht uw dieren lastig zal vallen.

Over het algemeen ondergaan ze de vlucht gelaten. Het grootste gedeelte van de vlucht zullen uw dieren slapen en rusten. Over het geluid van de motor hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Dit is niet meer dan wat u als passagier zou ondervinden.

Het KLM dierenhotel op Schiphol is met het dierenhotel van Lufthansa in Frankfurt één van ‘s werelds grootste en modernste dierenhotels. Deze faciliteit van KLM is bestemd voor de tijdelijke opvang en verzorging van dieren die met het vliegtuig mee moeten op doorvlucht zijn of die wachten tot hun baas alhier ze ophaalt. Dit laatste heet in vaktermen Import . In ieder geval heeft KLM het is het eerste dierenhotel in de wereld dat door een luchtvaartmaatschappij zelf wordt gerund. De medewerkers van dit dierenhotel hebben door hun jaren lange ervaring de kennis, faciliteiten en routine om de meeste diersoorten naar behoren te kunnen verzorgen Zo worden honden voor vertrek of na aankomst door eigen personeel uitgelaten.

Het KLM dierenhotel zorgt er voor dat het uw dier alle eerste levensbehoefte ter beschikking heeft zoals water, voedsel, goede opvang en verzorging. Het KlM dierenhotel is dus danig in gericht dat dieren hier op basis van short stay goed opgevangen kunnen worden.
Deze faciliteit is goed gekeurd door de VWA (Voedsel en waren autoriteit) De VWA keurt op dagelijkse basis deze faciliteit en dieren die binnen komen.
De gezondheid van de dieren staat bij het KLM dierenhotel voorop.
Voor honden en katten geldt dat zij rechtop, in attente positie moeten kunnen staan en zitten, zodat ze niet met hun hoofd de bovenkant van de transportbox raken. Daarnaast moeten ze zich ook zonder al te veel moeite in de box kunnen draaien.
Voor verbindingen en deuren geldt dat ze niet zonder al te veel moeite mogen opengaan. Er zijn in de handel transportboxen verkrijgbaar die met een klikverbinding gemonteerd worden en/of deuren hebben die aan de boven- en onder kant met een eenvoudig kunststof draaiknop versloten worden. Deze boxen worden niet door ons geaccepteerd voor transport.
In of aan de transportboxen mag i.v.m. de veiligheidsvoorschriften geen additionele zaken worden meegegeven, zoals speeltjes of voer. Enkelzijdige dekens of doeken mogen wel. Kussens waarvan de inhoud niet visueel te controleren is, zijn niet toegestaan."

1 opmerking: