Respect voor dieren

woensdag 8 september 2010

Op de TomTom van Frans Vera langs de kadavers (door Filantroop)

Frans Vera, de peetvader van het hongerabattoir de Oostvaarderplassen waar jaarlijks duizenden dieren die er gevangen worden gehouden aan een tergende hongerdood worden uitgeleverd, bevestigde het nog eens maandagavond j.l. voor zijn toehoorders in de Rode Hoed tijdens de H.J. Schoolezing: Niemand weet wat natuur eigenlijk is.

En dat is helemaal juist geconcludeerd.

Ook Frans Vera weet dat niet, al heeft hij decennialang als ware hij God zelve mogen knutselen aan iets waarvan ook hij niet weet wat het eigenlijk is, en waarvan nog steeds onbekend is waartoe het leiden zal. En als moge blijken dat het allemaal verkeerd ingeschat was, want ook Frans Vera beschikt niet over een glazen bol, dan zijn we de lijdensweg van vele duizenden dieren in gevangenschap verder, exorbitante geldbedragen armer en kan Frans Vera met een schijnheilig mea culpa het aardse bestaan verlaten.

Het is merkwaardig te noemen dat juist de strijders voor dierenrechten het hongerabattoir Oostvaarderplassen zo bejubelen, hoewel ze evenals Frans Vera niet weten wat natuur eigenlijk is, maar blindelings op de TomTom van Frans Vera meekoersen langs velden vol kadavers naar een onbekend doel.

De realiteit in aanmerking nemend, hetgeen impliceert dat een stuk afgerasterd Nederland eruit ziet als de Sahel in droogtetijd, valt onmogelijk te beweren dat Frans Vera het ideaalbeeld van de natuur nastreeft. Wie niet weet wat de natuur eigenlijk is kan die ook niet nastreven.

Met de noodzakelijke vraag of het overbevolkte Nederland wel zo geschikt is om natuurpolitiek te bedrijven. Wie de woningbehoefte door massa-immigratie aanmoedigt bereikt hoogstens dat de groene ruimte inboet ten gunste van urbanisatie.

Het begrip “natuur” in Nederland is een gekunsteld beeld dat niemand ooit in levende lijve heeft kunnen aanschouwen. Er werden in de periode dat de aarde slechts door dieren en planten bewoond werd geen filmopnamen gemaakt op de plek waar nu ons land gesitueerd is.

Er waren geen biologen die nauwkeurig voor het nageslacht notuleerden wat ze in de oertijd als flora en fauna aantroffen, zodat op grond daarvan Frans Vera de natuur zou kunnen reconstrueren.

De hoogleraar prehistorie van de Universiteit Leiden, Louwe Kooijmans, trapt het ideaalbeeld van Frans Vera dan ook resoluut omver: Edelherten en runderen zijn en blijven van de mens afhankelijk huisdieren, die niet meer zo maar even verwilderen en niet zijn opgewassen tegen de schrale winterse condities. Zonder voer en beschutting redden ze het niet. Het is een verkeerde combinatie van landschap en dier.

Het beeld van Frans Vera van de natuur is dus niets anders een maniërisme waarmee hij de mensheid bedot, en er levenlang een beroep aan over heeft gehouden. Het is een ideologie geworden zoals het marxisme er ook een is. En ook die is ooit als nobel ontvangen, maar heeft slechts tot een onnoemlijk groot aantal slachtoffers geleid.

De oud-hoogleraar Dier en recht, Dirk Boon, stelt hierover: Men creëert hier bewust hulpbehoevende dieren, maar steekt geen poot uit. Dat vind ik pedant en Elke Nederlander heeft 2000 vierkante meter tot zijn beschikking, dat is nog geen half voetbalveld. En daar leven we met zestien miljoen mensen op en 160 miljoen gehouden dieren. En die natuur moet er ook nog ingepropt. Het wil niet.

Als Frans Vera oprecht was zou hij stellen dat hij slechts experimenteert met levende wezens die in gevangenschap gehouden worden, en dat het eindresultaat ervan volstrekt onbekend is. En dat hij en zijn geloofsgenoten zich als God gedragen die bepalen wanneer het moreel aanvaardbaar is dat een dier zonder enig aanwijsbaar doel een lijdensweg ondergaat.

Bij het motto “het doel heiligt alle middelen” zou je nog geneigd kunnen zijn achter je oor te krabbelen, maar als er geen doel is omdat niemand weet wat natuur eigenlijk is, zijn de middelen die deze God hanteert slechts gruwelijk te noemen.

Voor zo’n God zou je geen kerk willen bezoeken maar eerder een beeldenstorm organiseren om deze farizeeër uit zijn heiligdommen te jagen.

1 opmerking:

  1. Niemand moedigt massa-immigratie aan. Is de ellende in de OVP ook al aan immigranten te wijten? Vergeet niet dat bijna alle Nederlanders van immigranten afstammen. Zo waren de Batavieren Duitsers die op boomstammen de Rijn afzakten.

    BeantwoordenVerwijderen