Respect voor dieren

zondag 26 september 2010

De Partij en de kritiek

Barends Wereld is er een beetje trots op dat deze site het enige forum is waar publiekelijk serieuze kritiek op de Partij voor de Dieren kan worden geuit. Alex heeft nog wel eens een andere mogelijkheid op het internet aangewezen, maar anders dan hij was ik daar niet van onder de indruk.

Het forum ‘Dier en Politiek’  is na enige jaren onlangs een zachte dood gestorven.

Er is nogal wat kritiek mogelijk op de Partij voor de Dieren. Die wordt hier ook geregeld geventileerd. Doel van die kritiek is uiteraard een betere Partij te krijgen, eentje die nog meer kan bereiken voor de dieren. Die nog meer kiezers enthousiast kan maken.

Ter verdediging van de PvdD wil ik opmerken dat er nog veel meer kritiek mogelijk is op alle andere bestaande politieke partijen. Men hoeft slechts de verkiezingsprogramma’s voor de recente tweedekamerverkiezingen te vergelijken om een wereld van verschil te constateren.

Ik deel de kritiek op het beleid van de Partij ten aanzien van de Oostvaardersplassen.

Zelfs als je van mening zou zijn dat dit ideologisch gezien het beste voor de dieren zou zijn – zoals Thieme, Koffeman, Ouwehand – dan nog is het politiek gezien een verkeerde keuze.
Wie politiek bedrijft moet gevoelig zijn voor het sentiment van de kiezer. Dat ligt duidelijk NIET bij het actuele beleid van Staatsbosbeheer, waar de fracties en het bestuur van de Partij voor de Dieren achter staan.

Wie meent dat het laten verhongeren van dieren passend is, moet maar lid worden van de Faunabescherming.

Bij alle kritiek ben ik niet van mening dat het oprichten van een nieuwe dierenpartij opportuun is. Zie wat er gebeurt in Almelo, waar Partij Vrij Almelo een eigen koers vaart, los van de Partij voor de Dieren. Maar ook de Almelose partij is niet boven de kritiek verheven.

In de wereld van het dieractivisme meent een ieder zijn uil een valk te zijn. Het zal daarom sowieso niet eenvoudig zijn de partijgelederen gesloten te houden. Hopelijk dringt dat door tot het partijbestuur. Maar het zou ook goed zijn als de partijleden zich dat terdege zouden realiseren.

We hebben onlangs gezien dat Marianne Thieme niet helemaal ongevoelig is voor kritiek. Ze doet - eindelijk - iets aan haar dominantie en legt het voorzitterschap van de Partij neer. Dat biedt m.i. (enig) perspectief.

6 opmerkingen:

  1. Ik kan mij totaal niet meer vinden in de pvdd. Op hetgeen Barend hier vermeldt over deze partij wil ik dan ook niet meer ingaan.

    Wat ik wel even aan wil kaarten is de houding van sommige 'deelnemers' aan dit weblog.
    Het is mij wederom nav. de laatste uitlatingen van o.a. Erica duidelijk geworden dat de meer 'links georiënteerden' héél erg slecht tegen kritiek kunnen en geen tegenspraak dulden.
    En daarbij ook nog slechte verliezers zijn.

    Iedereen die zich niet links uit op dit weblog wordt meteen meteen voor gevaarlijk rechts en bruin uitgemaakt. SCHANDE!

    1e. Het onderwerp PVA maakte dat weer eens duidelijk. Er werd over initiatieven voor dieren gesproken en meteen worden hun partijstandpunten weer vergeleken met bruin 1.
    SCHANDE!
    De opmerking van Robina was daarom zeer terecht: het ging over dieren en niet over wel of niet correcte partijstandpunten.

    2e. Barend wordt vanuit diezelfde hoek dringend geadviseerd mensen die zich niet in 'links' kunnen vinden vooral niet aan het woord te laten. SCHANDE !
    Hetzelfde 'linkse'gedrag zien we terug in de hele politiek (ook in Europa en daar is de onvrede hierover ook al steeds meer merkbaar).
    Zgn. 'rechts' moet vooral de mond gesnoerd worden.
    'Links' heeft nog steeds niet door dat hun eigen intolerantie leidt tot verzet.
    Dat verzet is een logisch gevolg van hun eigen optreden want 'druk' ondervindt nou eenmaal altijd 'tegendruk' ofwel heel simpel:
    het is een kwestie van 'actie-reactie'.

    3e. Laat die 'links georiënteerden' die op dit weblog deelnemen één ding duidelijk zijn: ik ik stem niet links, ik ben geen socialist, ...maar ik ben véél socialer dan menig 'socialist' !

    En verder zet ik mij met hart en ziel in voor de dieren zonder dat een politieke partij me in de nek loopt te ademen, die weer gaat marchanderen met hun standpunten alleen maar om maar zoveel mogelijk leden te krijgen.
    En vanwege hun eigenbelangen er niet voor terugdeinzen om volkomen af te dwalen van hun zgn. doelstellingen.

    Gelukkig ben ik daarvan verlost en volg, niet gebonden door partijstandpunten, gewoon mijn eigen hart.
    En dát moet kunnen in Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Partij vrij Almelo claimt de lokale vertegenwoordiging van Geert Wilders in Almelo te zijn.die partij heeft dus anders dan hier gesuggereerd niets van doen met de pvdd.maar misschien is dit forum ook wel bedoeld voor mensen die eigenlijk meere affiniteit hebben met de standpunten van d PVV, wees daar dan duidelijk in...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dierenproblematiek is hier verworden tot een dekmantel van de Partij Van Vreemdelingenhaters. Er zijn er hier die nog erger zijn dan de PVV: ze durven rustig Chinezen en andere Aziaten minderwaardige volkeren te noemen. Als je hen dan nazi's noemt, hangen ze de beledigde onschuld uit. Het wezenlijke verschil tussen deze site en die van Stormfront is mij niet duidelijk, behalve dat de nazisymbolen (nog) ontbreken en de bezoekers niet met "volksgenoten" worden aangeschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben het heel erg met Pjotr en Robina eens:
    Laten we ons eens bij de zaak houden: dieren en dierenbelangen. Daar gaat het om.!

    Met dat gemuggezift over links en rechts dwalen we volkomen af en slaan we elkaar vol overtuiging alleen maar de hersens in. Met als resultaat: 0,niks te bereiken voor de dieren.

    Als de PVV of de APV goede dingen doen voor de dieren (wat ze ook doen)dan is dát toch hetgeen dat telt.

    Wat interesseert het de dieren nou of hulp van 'links of van rechts' komt?

    Overigens: degenen die hier op dit weblog voor hun mening uit willen komen, hebben een eigen mening gevormd, maar kunnen daarmee niet verantwoordelijk worden gehouden voor uitspraken van anderen...dus mag men ze daarop dan ook niet veroordelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eindelijk valt er te lachen op dit blog. Overigens gaat het om iemands opvattingen en niet om zijn etnische afkomst. Wilders en Verdonk zijn een beetje Indisch en het NSB-kopstuk Rost van Tonningen was het ook (daarom mocht hij geen lid van de SS worden). Ik kom zelf uit een gedeeltelijk Indische familie. Een paar Indo-Europese familieleden van mij wilden op de Partij voor de Vrijheid stemmen, waarop ik hen voor dement heb uitgemaakt. De dierenrechtenbeweging, families, landen worden verscheurd door wat er momenteel gaande is. Net als mijn katachtige huisgenoten ben ik van de anarchistische soort.

    BeantwoordenVerwijderen