Respect voor dieren

maandag 6 december 2010

'Biologische kroketten'

Wakker Dier wil biologische menukaart in dierentuinen.

Dierenrijk in Mierlo, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek en Zooparc Overloon moeten hun menukaarten voor de gasten diervriendelijker maken.

Deze oproep doet Wakker Dier maandag aan onder meer deze Brabantse dierentuinen.

In totaal heeft Wakker Dier vijftien grote dierentuinen in Nederland een brief geschreven met het verzoek.

Uit onderzoek van Wakker Dier blijkt dat bijna al het vlees in de restaurants van de dierentuinen afkomstig is uit de dieronvriendelijke bio-industrie.

Positief vindt Wakker Dier de biologische kroketten die onder meer bij Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk op de menukaart staan.

2 opmerkingen:

  1. Kan me nog goed een programma, van ongeveer 15 jaar geleden, op de Duitse tv herinneren. In de Eifel is een natuurpark waar o.a beren zitten. Tja, teveel is teveel. In het park en omgeving staat dan ook regelmatig berensteak op de menukaart. Denk dat het in bijna alle dierentuinen zo gaat.

    Een vriendin van mij omschreef het goed; een dierentuin is een publiekstrekker, een fokbedrijf, haalt families uit elkaar om ze naar elders te verkopen.

    Overtollige dieren? Je kunt alleen maar gissen naar wat ze ermee doen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er bestaan ook meergranenkroketten, die zuiver veganistisch zijn. In de snackbar bij mij op de hoek kun je een veganistische maaltijd bestellen, die bestaat uit twee meergranenkroketten, een portie patat en rauwkost. Bij mij op de andere hoek is een Indonesisch eethuisje annex afhaalcentrum, waar je ook veganistisch kunt eten. Je krijgt dan tahoe in plaats van vlees.

    BeantwoordenVerwijderen