Respect voor dieren

maandag 20 december 2010

Klokkenluider Voedsel- en Warenautoriteit voor de rechter

De vrouw die op 29 januari 2008 een rapport naar buiten bracht over het falend toezicht van de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) moet vandaag voor de strafrechter verschijnen.

De klokkenluider, mw. W., wordt ten laste gelegd dat zij bewust een geheim heeft geschonden volgens artikel 272 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Mevrouw W. nam ontslag bij de VWA een maand voordat zij het rapport “Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten” ter beschikking stelde aan de stichting Varkens in Nood.

Het gelekte rapport leidde tot Kamerdebatten, twee onderzoekcommissies en een verscherpt toezicht op de vee- en vleessector. Haar verhaal in het radioprogramma hier.

Met Gerda Verburg, Hans Baaij, Marianne Thieme, e.a.

2 opmerkingen:

  1. Afgelopen zaterdag luisterde ik naar Mevr. W. op Argos. Goed van haar dat ze het rapport ter beschikking stelde aan Varkens in Nood. Het is schandalig wat onze overheid dieren aandoet!!

    Mevr.W. heeft het super gedaan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Indertijd heb ik al programma's van TROS Radar over deze kwestie gezien. Ik hoop natuurlijk van ganser harte dat mevrouw W. wordt vrijgesproken.

    BeantwoordenVerwijderen