Respect voor dieren

vrijdag 31 december 2010

Dieractivisme, - dat ben IK

Wie met Dafne Westerhof te maken krijgt, moet een ding goed begrijpen: ZIJ heeft de regie, ZIJ bepaalt wat er gebeurt. En een dier dat zich niet snel genoeg in haar 'beloofde land' aanpast, krijgt een spuitje. Haar  vertrouweling is dan ook de man met de spuit: Peter Klaver (ex-Artis).

Voor echte dieractivisten haalt Westerhof d'r neus op.
Zo wordt in circussen ook gefokt, dat mag blijkbaar. Als het om het toebrengen van dierenleed gaat, mag zowat alles. Er werden dit jaar drie tijgertjes in een circus geboren. Een had een oogafwijking. Het werd van de dood gered door een publieksactie, maar overleed tijdens een operatie.

Het aanbod van 'Wilde Dieren De Tent Uit' e.a. om de welpen uit het circus te redden, keurt Westerhof af.

***

Ik eindig met de levende kerststal. Het betreft kerststallen die opgeleukt worden met levende dieren. Hierover zegt Westerhof op haar weblog: ‘daar is al jaren gedonder over’. Zo benoemt zij de strijd van activisten tegen dit misbruik, dat het christendom nog meer besmeurt en bevuilt.
Ondanks protesten van de Dierenbescherming, de Partij voor de Dieren en de actiegroep ‘Iets anders voor de kerststal’ - toch niet de minste partijen – speelt zij burgemeester in oorlogstijd en adviseert de Haagse wethouder: helemaal niks mis mee, mits aan enkele voorwaarden voldaan wordt….

Een voorwaarde is: 'Maak er meer van dan alleen vermaak. Maak er ter lering en vermaak van.

Dat is dus het dierentuinidee. Dieren opofferen: ‘ter lering en vermaak’. Wat dat oplevert weten we inmiddels: behalve een grote vermaaksindustrie ook nog eens een kapitale bio-industrie.

Bepaald komisch is deze. Westerhof vraagt de wethouder (en zijn vrouw) dat er in de kerststal alle nachten iemand (of 2 personen) blijft slapen. Ter bewaking en gezelschap.

Dat is het idee van een kerststal met levende Jozef en Maria plus kindje Jezus.
Maar zover gaat de opofferingsgezindheid natuurlijk niet. Het moet wel ‘een aardigheidje’ blijven.

Conclusie
Mensen van het slag Westerhof laten zich graag voor het karretje van het dierenmisbruik spannen.

Westerhof is dermate publiciteitsgeil dat ze zich haast voor elk karretje laat spannen, als er maar media bij zijn.

Dat roept de vraag op of we wel zo blij moeten zijn met het Beloofde Varkensland. Want wat zij met de ene hand goeddoet, breekt ze met de andere af.

2 opmerkingen:

  1. WIE beweert méér te zijn dan een dier, houdt zichzelf vreselijk voor de gek. Géén enkel dier is zó mediageil en onbetrouwbaar als het menselijk dier, het ware "beest" onder de dieren! Jammer dat beesten zoals Westerhof niet vroegtijdig doorzien worden en nog altijd media-aandacht krijgen. Het wordt tijd dat de zieke waarheid omtrent deze persoon de aandacht krijgt en dat wij met ons allen haar unaniem de rug toekeren. Er lopen immers genoeg mediageile wolven in schaapskleren rond...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag maak ik twee opmerkingen.

    Ten eerste wat het spuitje betreft. Mijn dierenarts zegt terecht dat ze alleen een einde maakt aan het lijden en niet aan het leven.

    Ten tweede wat de levende kerststal betreft. Als er dan toch een levende kerststal is (waar ik tegen ben), dan dient de stal 's nachts zeker door minstens één mens te worden bewaakt. Jaren geleden hadden ze in het winkelcentrum van Leidschendam ook een levende kerststal. Op een nacht is deze in brand gestoken, waardoor alle dieren levend zijn verbrand.

    Er is een beter alternatief voor een levende kerststal. Als je zowel een poes in huis hebt als een stalletje, dan mietert de poes de beelden uit de stal en gaat hij zelf lekker in het stalletje liggen. Tóch een levende kerststal!

    BeantwoordenVerwijderen