Respect voor dieren

woensdag 8 december 2010

Marianne in Mexico

Op uitnodiging van de staatssecretaris van Milieu zal de Partij voor de Dieren Marianne Thieme afvaardigen naar de klimaattop in Cancún, Mexico.

Omdat deze klimaattop van het allergrootste belang is en er alle aanleiding is de regering te controleren op haar inzet ter plaatse, zijn we blij die inbreng te kunnen leveren.

De organisatie van de reis, inclusief aanschaf en keuze van tickets, ligt bij de staatssecretaris.

We hebben vernomen dat de documentaire Meat the Truth, van ons wetenschappelijk bureau de Nicolaas G. Pierson Foundation, diverse malen vertoond zal worden tijdens de conferentie, zelfs zonder dat ons wetenschappelijk bureau of onze partij daar het initiatief toe heeft hoeven nemen. Daar zijn we erg trots op.

Onze aanklacht is na drie jaar actueler dan ooit en inspireert mensen vanuit de gehele wereld om de veehouderij serieus te betrekken in de oplossing van het klimaatprobleem.

Bron:  website-PvdD


Commentaar
De vriendelijke staatssecretaris is Joop Atsma. (CDA)

Deze ‘klimaattop’ is een voortzetting van die van Kopenhagen, precies een jaar geleden. Alleen is de locatie dit keer wat aangenamer. Cancún is een zeer bekend toeristenoord in Mexico. Temperatuur om deze tijd rond de 25 graden. Over het belang van de aanwezigheid aldaar van Marianne Thieme kun je allicht van mening verschillen.

De preoccupatie van de PvdD met het - overigens controversiële - klimaatprobleem is niet onterecht.
Maar de PvdD is een Dierenpartij en geen Boerenpartij.

Daarom zou ik graag zien dat de partij zich veel meer zou bekommeren om de volksgezondheid.

Waar blijft de kritische documentaire over het proefdiergebruik? Over het rendement van het wetenschappelijk onderzoek, o.a. in relatie tot de bestedingen? Het rendement van de ziekenzorg?

Het is niet te hopen dat er eerst slachtoffers moeten vallen binnen de partijgelederen voordat de schellen van de ogen vallen...

4 opmerkingen:

  1. ''MAAR(!) de PvdD is een Dierenpartij en geen Boerenpartij.
    Daarom zou ik graag zien dat de partij zich veel meer zou bekommeren om de volksgezondheid.''
    Waar slaat dat nu op?

    Overigens en BTW, vegetariërs (lacto-,ovo-) werken mee aan de instandhouding van de veehouderij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die zin is inderdaad cryptisch, dat realiseerde ik me al toen ik hem opschreef.

    Ik blijf vinden dat de Partij eenzijdig focust op de veehouderij. Dit associeer ik met de Boerenpartij die in dit land bestaan heeft (o.l.v. boer Koekoek), al weet ik wel dat dit niet precies hetzelfde is.

    Een heel belangrijke sector valt bijna volledig buiten het gezichtsveld van de Partij: de volksgezondheid. Terwijl daar veel winst te behalen valt, en niet alleen voor de proefdieren. Haast iedere dag verneem je over de medische fouten in ziekenhuizen. En anders wel over de misstanden in verpleeghuizen. Verzekeringsmaatschappijen wensen zeggenschap omtrent de behandelingen die zij vergoeden; dat heeft voor- en nadelen, maar de Partij voor de Dieren hoor je er niet over.

    Onderzoek - met proefdieren - wordt niet kritisch gevolgd. De Partij mag 'tegen dierproeven' zijn, maar dat is iedereen, en met zo'n verklaring alleen houd je ze niet tegen. Je moet zorgen dat je een speler wordt in die sector.

    Dit zijn gedachten die opkomen wanneer ik lees dat Marianne 14 dagen naar Mexico gaat, om zch bezig te houden met 'het klimaat'.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Partij voor de Dieren heet weliswaar zo, maar is zeker niet alleen een dierenpartij. Dit is juist de enige partij die aan de toekomst van mens, dier en aarde denkt, aan de wijze waarop wij nu de aarde aan het vernietigen zijn met ons korte termijndenken en consumptiegedrag. Barend, je zegt wel dat de PvdD zich met de gezondheidszorg moet bezighouden, maar moet deze al bewuste en kleine partij dit ook nog voor haar rekening nemen? En de grotere partijen dan, die veel meer zetels hebben en veel meer zeggenschap? Wat doen het CDA, VVD, PVV en de andere grote gevestigde partijen hier dan aan? Dat zou je je moeten afvragen en niet waarom de Partij voor de Dieren de hele wereld op haar kleine schoudertjes moet nemen. Zij doen wat ze kunnen binnen de mogelijkheden. En niet alleen voor dieren, maar voor de toekomst van onze planeet. Groeten van Saskia Oskam, betrokken lid van de PvdD.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het feit dat CDA, VVD, PVV en de andere grote gevestigde partijen hier weinig tot niets aan doen, is juist een kans voor de PvdD.

    Ik kan je verzekeren dat gezondheid en ziekte de kiezer meer boeien dan het klimaat.
    Het klimaat heeft iets van eschatologie, van een geloof. Zie de toestanden rond het IPCC, lees het boek van Kroonenberg, De menselijke maat.

    Daarnaast beschikt de PvdD inmiddels over (ruim) voldoende expertise op het gebied van de veehouderij. Na films over veehouderij en visserij wil ik nu wel eens een documentaire gemaakt zien over dierproeven en proefdieren - in relatie tot de volksgezondheid.

    BeantwoordenVerwijderen