Respect voor dieren

dinsdag 14 december 2010

Vuurwerk en Gemeenteraad

GRONINGEN - De Partij voor de Dieren roept de Stadjers op om dit jaar geen vuurwerk te kopen. Ze kunnen het uitgespaarde geld overmaken aan de Brandwonden-stichting in Beverwijk.

Het afsteken van vuurwerk moet overgelaten worden aan professionele vuurwerkshows, bijvoorbeeld op de Grote Markt of bij De Euroborg. Vuurwerk leidt tot overlast voor mens en dier, een hoop rommel op straat, brandwonden en een grote materiële schade.

Het afsteken van vuurwerk kost 900 miljoen euro en 1000 gewonden per jaar.

Een voorstel van de Partij voor de Dieren om vuurwerk - slechts - te b e p e r k e n  werd vorige week nog afgewezen door de gemeenteraad.

5 opmerkingen:

  1. Het zal wel paarlen voor de zwijnen zijn, deze oproep. Maar toch goed dat men de bevolking confronteert met de negatieve aspecten van dit totaal uit de hand gelopen gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit mij aan bij de vorige spreker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is extra droevig omdat dit de 'eigen huishouding' van de gemeente betreft.

    Het stadsbestuur kan zich dus niet verschuilen achter 'de minister' of zelfs 'Europa'.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van bouwlawaai kunnen mensen en dieren ook behoorlijk gestresst raken en dat gaat het hele jaar door. Repareer wat stuk is, maar laat de bouwlobby in zijn sop gaar koken. Uit bovenstaand bericht blijkt al met al dat de Partij voor de Dieren de fatsoenlijkste partij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wie zijn jullie die denken dat vuurwerk belangrijker is dan de dieren en hun leed? Dierenbeulen!!

    BeantwoordenVerwijderen