Respect voor dieren

woensdag 1 december 2010

Voorzitter Partij voor de Dieren

Persbericht - Het Partijcongres van de Partij voor de Dieren heeft dr Luuk Folkerts benoemd als nieuwe voorzitter van de vereniging. Luuk Folkerts (1963) is natuurkundige en is werkzaam op het gebied van duurzame energie en klimaatbeleid. Eerder stond hij op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten van Utrecht en de Tweede en Eerste Kamer. Folkerts was penningmeester van de Partij voor de Dieren.

Marianne Thieme kondigde in september aan haar voorzitterschap over te willen dragen, omdat ze vindt dat één van de snelst groeiende politieke verenigingen van Nederland met inmiddels 12.000 leden de onverdeelde aandacht verdient van een verenigingsvoorzitter.
Marianne Thieme: "Het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap in de Tweede kamer vragen om mijn onverdeelde aandacht. De vereniging kan nu rekenen op de onverdeelde aandacht van Luuk Folkerts. Het is een logische stap voor een partij die in 8 jaar enorm in ledental is gegroeid."

Luuk Folkerts heeft aangegeven dat het zijn ambitie is de Partij voor de Dieren nog aanzienlijk groter te maken. Hij zei tegen het congres: "Van partijvoorzitters hoor je doorgaans alleen iets wanneer het niet goed gaat met een partij. Mijn grote streven is dat u weinig van mij gaat horen."

Commentaar

* Thieme begrijpt er nog steeds niets van. Van een scheiding der machten heeft zij geen notie. Bij een partij als bijv. D66 zou ze geen schijn van kans maken.

* Folkerts ken ik niet, is nooit in het nieuws. Ik krijg niet de indruk dat het een ervaren bestuurder is. De man schuift gewoon binnen het bestuur een plaatsje op. Zijn woorden over 'zijn grote streven' beloven wat mij betreft, weinig goeds. Tot dusver hoorden we nooit iets van het bestuur, wat er ook gebeurde. Vermoedelijk zal dat zo blijven, valt te vrezen.

* Het nieuwe bestuurslid daarentegen - Frank Wassenberg - is maar al te bekend. Zover ik weet beschikt ook hij over geen enkele bestuurservaring. Ook publicitair is hij nooit opgevallen. Zijn verdienste bestaat erin dat hij tot de incrowd van de partij behoort: eerst met Marianne Thieme bij Bont voor Dieren, toen bij Lieke Keller in de Sophiavereniging. Veel warmer kun je niet gepamperd worden.
Hij woont gemakshalve in Zuid-Limburg.

3 opmerkingen:

  1. Er waren zover ik weet geen andere kandidaten. Vind ik ook wel jammer. Had graag inderdaad wat minder bekenden daar gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Over de zittende bestuursleden heb ik mijn mening al eerder duidelijk gemaakt.

    Iedere vereniging krijgt het bestuur dat ze verdient.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laten we toch maar blij zijn dat de Partij voor de Dieren bestaat. De meeste politieke partijen vinden dierenproblemen geen echte problemen. Beter een onvolmaakte dierenpartij dan een partij die lak heeft aan dieren.

    Gisteravond zag ik in de actualiteitenrubriek Uitgesproken, waarin deze maal de EO het voor het zeggen had, iets smerigs: de presentator liet een Tweede Kamerlid van GroenLinks (wat heet links?) debatteren met dierenactivist en Tweede Kamerlid van de PVV Dion Graus. De vraag van de EO was of het geld dat naar de 500 dierenpolitieagenten zou gaan niet beter kon worden besteed aan de bestrijding van kinderporno. Dibi van GL was het hiermee eens, terwijl Dion natuurlijk van mening was dat er voor beide zaken geld moest worden uitgetrokken. Ik vond het erg dat de ene zwakke groep (dieren) werd uitgespeeld tegen de andere zwakke groep (misbruikte kinderen).

    BeantwoordenVerwijderen