Respect voor dieren

woensdag 25 augustus 2010

Leverpastei maken


Leverpastei maken: klik hier

(pâté de foie gras)

Image and video hosting by TinyPic 

9 opmerkingen:

  1. Ik heb geen zin om al die gruwelen te bekijken. Ik heb trouwens over dit onderwerp al vertaald voor de site van Bert Stoop, www.animalfreedom.org. Voor zover ik weet, is pâté de foie gras in Nederland gelukkig niet meer verkrijgbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vergis je niet: hier gaat het om humane leverpastei (eigen fabrikaat).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Da's al een oude van Chiel hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nou ja, er ZIJN mensen die eh... geen tv kijken.

    ik vind dit toch wel een heldendaad.

    is dit ook in Frankrijk uitgezonden? Anders kan dit misschien alsnog overgenomen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Pastei van Ganzen- en eendenlever: dit is geen overbodig blog. In België en Frankrijk zijn er zeer regelmatig campagnes tégen Foie Gras.
    Foie Gras wordt niet in Nederland geproduceerd omwille van het dwangvoederen; het is er bovendien geen traditioneel product zoals laat ons b.v. zeggen : kaas. Maar dat het niet in sjiekere Nederlandse restaurants geserveerd en dus geconsumeerd wordt, maak dat de ganzen wijs. De doorsnee Nederlander is zeker niet moreel hoogstaander dan andere Europeanen.
    Nederlanders reizen bovendien ook in Frankrijk waar het product als artisanaal streekgerecht (produit du terroir) op de spijskaart staat; verder kan je het ook via het internet bestellen. Niemand verplicht je de reality filmpjes over het lot van deze vogels meermaals te bekijken, maar het is niet omdat je je blik afwendt dat oud vuil ophoudt te bestaan.
    Foie Gras is trendier dan ooit. Verleden jaareinde lag Foie Gras hier in België voor het eerst zelfs in de rekken van de goedkope ketens Aldi en Lidl ! Bij hun bezoek aan Parijs in 2009, vermeldden Franse kranten trots dat Obama en gezin Foie Gras smulden in een of ander restaurant - dat hebben wij dus op staande voet aan onze Amerikaanse collega’s (die geen Frans kennen) laten weten – algemene verontwaardiging en boze brieven naar het Witte Huis aldaar

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erica, pâté de foie gras staat echt nog wel op Nederlandse menukaarten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wend mijn blik niet figuurlijk af: ik heb als vrijwilligster honderden bladzijden voorlichting vertaald over wantoestanden in verband met dieren zoals dwangvoederen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik herinner mij dat een enkel restaurant in Nederland nog wel pâté de foie gras serveert, maar de maatschappelijke weerstand is zo groot dat de meeste restaurants het niet meer durven te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat heb je toch echt mis hoor Erica....nog veel te veel restaurants hebben dat op hun menu:

    http://www.simpelkoken.nl/nieuws/show.php?article=400

    BeantwoordenVerwijderen