Respect voor dieren

vrijdag 13 augustus 2010

ÀÀÀÀÀÀÀÀÀ. N.W.B..............


"Dan nog een primeurtje; alvast voor Nieuwjaarsdag 2011.

We hebben voor het spectaculaire Wereldkerstcircus in Carré kaarten gereserveerd.

Twee voorstellingen exclusief voor leden."

Guido van Woerkom

Hoofddirecteur ÀÀÀÀÀÀÀÀÀ.N.W.B

Kampioen aug. 2010

3 opmerkingen:

  1. De directeur van de grootste vereniging van Nederland voegt zich helaas naar wat een groot deel van het volk doet: afgeven op Marokkanen en kritiekloos tegenover circussen staan. Een conflict met de Marokkaanse gemeenschap kon op het nippertje worden voorkomen. Wie wil, kan natuurlijk protesteren tegen het lokken naar een circus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel slecht voorbeeld, ook voor zijn eigen organisatie.

    De redacteur van het blad 'Kampioen' is al net zo'n barbaar, daar zagen we eerder al voorbeelden van.

    Het is voor mij onbegrijpelijk dat een organisatie die geld wil verdienen, leden van zich afstoot, richting concurrenten. Tegenwoordig niet alleen meer Route Mobiel, maar ook verzekeraars. Dan mis je toch zakelijk inzicht. Vooral als dat geheel onnodig gebeurt - er zijn immers genoeg leuke (fatsoenlijke) alternatieven om je leden een plezier mee te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De ANWB richt zich in de eerste plaats op het doorsnee gezin. Een gezin met kinderen wordt geacht het leuk te vinden om naar een circus of een dierentuin te gaan. Over dierentuinen gesproken: de Indonesische overheid heeft net ontdekt dat de dieren in de dierentuin te Soerabaja (die was opgericht in de koloniale tijd) ernstig worden verwaarloosd. Het vlees voor de roofdieren wordt door oppassers mee naar huis genomen, zodat de dieren verhongeren. Ook zijn de hokken veel te klein. Verder worden zeldzame diersoorten verhandeld. De conclusie was dat de dieren aldaar aan honger en stress lijden. Ik herinner mij ook een foto van een leeuw in een dierentuin in een stad in Joegoslavië ten tijde van de burgeroorlog. Door al het schieten over en weer konden de verzorgers niet bij de dieren komen. Je zag aan de ogen van die leeuw dat hij ernstig leed. En dan herinner ik mij foto's van paarden die na langdurige transporten in Italië aankwamen om tot salami te worden verwerkt. Het was vreselijk zoals ze eruit zagen. Ik weet niet waarom ik dit allemaal opschrijf. Associaties: van het een kom je op het ander.

    BeantwoordenVerwijderen