Respect voor dieren

donderdag 19 augustus 2010

Nieuwe medewerker: Anouk Janssens


Nieuwe medewerker Van Oort & Van Oort

"Anouk Janssens is per 1 augustus het team van Van Oort & Van Oort komen versterken. Ze heeft als beleidsmedewerker
bij een non-profit organisatie een zeer brede ervaring opgedaan die ze met veel plezier in zal zetten voor de klanten van Van Oort & Van Oort."

Anouk Janssens (1981)

"Na mijn universitaire studie biologie, met een master wetenschapscommunicatie, heb ik als beleidsmedewerker bij een non-profit organisatie een zeer brede ervaring opgedaan.

Van het opbouwen en onderhouden van relaties tot het geven van universitaire colleges en voorlichting voor zeer diverse gezelschappen.
Het op de voet volgen van de Nederlandse en Europese wetgeving waren, en zijn nog steeds, voor mij een basis om relevante onderwerpen op de kaart te kunnen zetten.
Ik zie uitdagingen in het opzetten van samenwerkingsverbanden van, op het eerste gezicht, zeer verschillende partijen. De contacten met uiteenlopende opdrachtgevers en de veelzijdigheid aan onderwerpen maken Van Oort & Van Oort tot een unieke werkplek."

Commentaar BW:

Toen Frank Wassenberg Proefdiervrij verruilde voor de Sophia-Vereniging, een heel kleine dierenorganisatie in Amsterdam, kregen we als nieuwe vertegenwoordiger Anouk Janssens.

Frank kwam zelden op de hoorzittingen-biotechnologie bij dieren, maar Anouk overtrof hem. Zij heeft als beleidsmedewerker van Proefdiervrij precies 1 keer een hoorzitting-biotechnologie meegemaakt, in haar woonplaats Den Haag. Zij heeft bij die gelegenheid geen woord gezegd. In de jaren daarna is ze ook nooit meer teruggeweest.

Nu wordt bekend dat ze opgestapt is. In de bijna vier jaar dat ze bij Proefdiervrij gewerkt heeft, herinner ik me niet dat ze ooit voor de proefdieren in de publiciteit geweest is. Publiciteit – daar houdt Proefdiervrij niet zo van. Niettemin gaat Anouk nu de publiciteit behartigen voor klanten van een kantoor aan de Wassenaarseweg in Den Haag.

Het bijzondere is dat zowel dit kantoor als zijzelf bij haar presentatie het woord Proefdiervrij zorgvuldig vermijdt. Men beperkt zich tot een non-profitorganisatie. Blijkbaar is dat zo afgesproken: geen vieze woorden gebruiken als p r o e f d i e r v r i j .

Er wordt één uitzondering gemaakt: Proefdiervrij wordt wel opgenomen in het lijstje klanten. Maar om dat te compenseren worden gauw ook wat organisaties genoemd die dierproeven bekostigen, zoals

• Alzheimer Nederland

• Astma Fonds

• Nederlandse Diabetes Federatie

Anouk ziet dat zo: "Ik zie uitdagingen in het opzetten van samenwerkingsverbanden van, op het eerste gezicht, zeer verschillende partijen. "

1 opmerking:

  1. Ja Anouk,zo lust ik er nog wel een paar....
    Toch wel raar dat sommige betaalde krachten van organisaties er blijkbaar geen echte principes op nahouden.....

    BeantwoordenVerwijderen