Respect voor dieren

vrijdag 6 augustus 2010

Kerk (moskee) en Staat

Het christendom is ook een politieke ideologie. De Bijbel is uitdrukkelijk leidraad voor het politieke handelen van CDA, CU en SGP.

De minister van Landbouw en Veeteelt is de laatste 50 jaar haast altijd iemand van het CDA:
Marijnen, Biesheuvel, Lardinois, Van der Stee, De Koning, Braks, Veerman, Verburg.

Wat dit voor de dieren betekende en betekent, wordt dagelijks vertoond.

Het spreekt vanzelf dat wat voor christendom geldt ook voor andere inheemse godsdiensten geldt, m.n. jodendom en islam. De Koran is de leidraad voor het handelen van moslims. Zij kunnen uiteraard rekenen op begrip en steun van het CDA.

***

Ondanks het feit dat het CDA bij de laatste verkiezingen gehalveerd is, heeft Lubbers (CDA) partijgenoot Verhagen kunnen overhalen wederom een regering te vormen, deze keer samen met de VVD.

Door de steun van de PVV te vragen heeft hij echter tegelijk het CDA in een uiterst precaire positie gemanoeuvreerd. Want wat je ook van de PVV kunt zeggen – ze heeft een broertje dood aan godsdienstige overtuigingen.


1 opmerking:

  1. Het probleem is toch dat de PVV de islam niet als een godsdienstige overtuiging beschouwt, maar als een politieke ideologie? Zoals eerder gezegd, wil de PVV de Koran verbieden, belasting heffen op hoofddoekjes en islamitische scholen laten sluiten. Verder mogen er van de PVV geen moskeeën meer worden gebouwd. Als klap op de vuurpijl wil de PVV etnische registratie en uitburgering van bepaalde mensen. De PVV houdt zich niet aan de Grondwet. Het is daarom onbegrijpelijk dat deze partij aan de verkiezingen heeft mogen meedoen. Niet de islam moet worden verboden, maar de PVV!

    BeantwoordenVerwijderen