Respect voor dieren

donderdag 5 augustus 2010

Kunst en ziekenhuis (door Cheetah)

verwijderd schilderij
Mirjam Lormans
Directeur Rivas Zorggroep

Persbericht
In verschillende media staan vandaag berichten over het verwijderen van schilderijen uit de Lingepoli in Leerdam. Feit is dat naar aanleiding van een expositie een bezoeker heeft verzocht om drie schilderijen met de afbeelding van een varken te vervangen.
Rivas heeft besloten dit verzoek te honoreren, omdat alle cliënten en bezoekers zich op hun gemak moeten voelen. Het gaat hier dus wat Rivas betreft niet om een principiële kwestie.

Met het ophangen van kunst wil Rivas bijdragen aan het welbevinden van alle bezoekers. De leiding van de Lingepoli heeft daarom de kunstenares verzocht een alternatief schilderij op te hangen en dit is ook gebeurd.

Alle ophef die nu ontstaat over dit onderwerp betreurt Rivas. Het heeft niets te maken met hoe wij kunst en cultuur en het welbevinden van onze cliënten en bezoekers zien, in tegendeel.

Commentaar Cheetah:
De ' link(s)e lui' in Den Haag staan normaliter meteen klaar om met het linkse belerende vingertje te dreigen dat ' WE' in Nederland steeds intoleranter worden" . Ben benieuwd hoe ze nu op bovenstaand beericht zullen reageren.
Het zal nu wel (zoals te verwachten) oorverdovend stil blijven van die kant.
Vrouwen zijn in de ogen van deze religie (en andere) ook 'onrein', maar dat weerhoudt de mannen er niet van om er niet van af te blijven. Of zou dat ziekenhuis vrouwen ook weigeren omdat islamieten "de confrontatie met (onreine) vrouwen in het ziekenhuis bespaard moet worden" ?!
Een al 60 jaar oud oorlogsmonument in de vorm van een kruisbeeld ( met gelijke armen en dus géén christuskruis) moet weg bij een moskee omdat het de moskeegangers aan het Christendom doet denken....en dat terwijl op een foto te zien is dat 'meisjes met hoofddoekjes' bij datzelfde monument bloemen neerleggen voor de oorlogsslachtoffers.

Wie creëren hier nu eigenlijk de problemen???

Als Nederland zo doorgaat komt er ooit nog eens een dag dat het in mijn eigen geboorteland Nederland VERBODEN is om in mijn paspoort te vermelden dat ik netjes Nederlands Hervormd ben opgevoed.
Daar zouden ambtenaren die andere religies aanhangen en in hun functie mijn paspoort onder ogen krijgen, zich namelijk wel eens aan kunnen storen....dat herinnert ze namelijk te veel aan het Christendom...en dat mag vooral niet.

Wat ik mij vol zorg afvraag: "Hoe lang gaat déze intolerantie in Nederland nog door?"

44 opmerkingen:

  1. Je religie staat toch niet in je paspoort vermeld? Wel kan je kerkelijke gezindheid bij de burgerlijke stand geregistreerd staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb alle respect voor andere overtuigingen, maar niet voor het feit dat ik met vele anderen, ook door de overheid, beticht wordt van intolerantie. Terwijl ik juist wel respect heb voor andere overtuigingen, maar tegelijkertijd vind dat tolerantie wel van 2 kanten moet komen.
    Maar zó vreemd is dat toch niet?....Integendeel, zou ik zeggen.

    Als wij in een stabiele, goed gebalanceerde maatschappij met meerdere overtuigingen willen/moeten leven dan is respect van BEIDE/ALLE kanten van levensbelang en zou zelfs vanzelfsprekend moeten zijn.
    Niet alleen de christenen / autochtonen moeten ervan van doordrongen zijn dat we elkaar respecteren, maar dit geldt net zo goed voor andere overtuigingen.
    Met het eindeloos blijven toegeven aan 'grillen' die soms volgens onze overtuiging bijna nog uit de middeleeuwen stammen zal dit nooit leiden tot een stabiele samenleving.

    Het feit dat we hier al zo moeizaam voor moeten strijden getuigt al van grote verwarring in de samenleving.
    Bovendien denken diverse politiek partijen dat de oplossing alleen maar te vinden is in: binnenhalen, toegeven, gedogen, betalen en je mond houden.

    Maar hoe langer die ‘strategie’ van ‘bovenaf’ aan de burger wordt opgelegd hoe groter de sociale en maatschappelijke ravage in de toekomst zal zijn.
    Als we op deze wanstaltige 'gedoogvoet' doorgaan en er niets verandert, zal de samenleving in de toekomst steeds grimmiger worden.
    En veel mensen voelen dat zo aan.
    De PVV rukt niet voor niets op.

    Het is echt van de zotte dat men zich hier druk maakt om 3 varkensschilderijen en die zielige moslims die hier mee geconfronteerd worden, terwijl oude en zwakke mensen steeds meer uitgemolken worden door onze zgn. zorgstaat….zorginstellingen die oude mensen nog meer geld afhandig maken door of alles maar af te schaffen of dubbel in rekening te brengen. …en de directeur met tonnen naar huis laten gaan. ….Laten we het dáár liever eens over hebben!

    Nog even dit:
    De mens is niet anders dan de dieren: daar waar er teveel of te vreemd zijn, worden er door de dieren zelf 'maatregelen' genomen.
    Onaangepast gedrag wordt ook bij de dieren niet getolereerd en zelfs uitgestoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In dit geval waren het juist niet-moslims die iets zots deden. We kunnen hiervan niet de moslims de schuld geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het gaat in dit specifieke geval over de varkenskunst niet per se over ‘de moslims’.
    Het gaat om het krampachtige gedrag van de maatschappij als het over moslims gaat.

    Ik schrijf dit alles mede op het conto van de politiek en het wanstaltige politieke en maatschappelijke gedoogbeleid dat tot helemaal niets anders leidt dan een instabiele samenleving.
    De laatste 30 jaren hebben we hier niets anders gedaan dan ‘pappen en nathouden’. …
    “theedrinken en de boel bij elkaar houden” zou Cohen zeggen…maar laat inmiddels zelf wel een stad in verwarring achter.

    Dit beleid wordt inderdaad ook nog eens aangewakkerd en gehonoreerd door niet- moslim- mensen die met het weren van westerse varkenskunst dat vuurtje nog eens extra aanwakkeren.

    De vraag is daarom terecht: ‘wie maken hier nu eigenlijk de problemen?

    Het ongelukkige is dat er van de kant van de moslimwereld zo weinig tegengeluid te horen is, waaruit zou blijken dat ze het met sommige dingen óók helemaal niet eens zijn.

    Maar ja, wie weet wordt óók dát niet getolereerd!?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eén ding is zeker: de Partij voor de Dieren bemoeit zich d'r niet mee. Op geen enkele niveau: Kamer, provincie, werkgroep.

    http://zuidholland.partijvoordedieren.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van islamitische kant is wél gereageerd: er is niets mis met een afbeelding van een varken. Wat dat geflirt met de PVV betreft, wijs ik erop dat de PVV samen met de andere rechtse partijen de bio-industrie van harte ondersteunt. Wie het goed voor heeft met dieren, moet op de Partij voor de Dieren stemmen of op een linkse partij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Op welke linkse partij Erica. Ook die partijen houden zich stil, wat het dierenwelzijn betreft. Crista van Velzen van de SP is de enige die in de Tweede Kamer echt voor dieren opkwam. En wat de PVV betreft: van mij mogen ze het kabinet in. Deze partij heeft veel meer voor dieren over als Groen Links en de PvdA. het wordt tijd dat er een fikse verandering komt in ONS LAND. En als je niet intolerant bent, dan word je het zo langzamerhand wel.

    Gisteren parkeerde ik op een parkeerplaats, naast mij stopte een auto met een moslim familie erin, omdat ik nog even telefoneerde zag ik ze weglopen en ontdekte dat ze geen parkeerschijf hadden neergelegd. Ik riep ze en één van de mannen kwam terug. Wat ik toen over me heen kreeg tart alles. " Met me witte smoel denken wij nederlanders dat wij het hier voor het zeggen hebben, maar dat zal niet lang meer duren en daar kwam nog een hele riedel achteraan, te beschamend om hier neer te schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb mijn tolerantie helaas verloren door het intolerante gedrag van een aantal mensen/groeperingen/gelovigen.
    Het in Den Haag wonen heeft er juist toe bijgedragen dat ik intoleranter ben geworden.
    Ik herken wel helaas wat in Yvonne 's verhaal moet ik tot mijn spijt zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je kunt je dan wel afsluiten voor dit soort voorvallen, maar dat negeren heeft onze samenleving en veiligheid de laatste 30 jaar dan ook 'lekker' naar de filistijnen geholpen.
    Nederland is in de jaren ‘70 gewoon aan de islam verkocht in ruil voor olie...te danken aan die linkse lui in Den Haag, die maar blijven proberen om Nederland naar dromenland te helpen met hun eeuwige 'lullaby'.

    En om dan andersdenken meteen te betichten van 'flirten met de PVV' is denigrerend en wel héél erg kort door de bocht.
    Men wil blijkbaar niet begrijpen dat het succes van de PVV een uitvloeisel is van met name het INTOLERANTE gedrag van de linker kant van de samenleving.
    Want juist dáár komt de intolerantie vandaan: niet-links-denkenden moeten vooral de mond gesnoerd worden en dat heeft nu tot gevolg dat mensen het niet langer meer pikken.
    Het is al 30 jaar lang een onderhuids etterende zweer...en we weten allemaal dat dát niet eindeloos kan duren en wat daarmee gebeurt als dat openbarst.

    Hoe zeer de linkse hobbyisten in Den Haag ook proberen om de bevolking de mond te snoeren, cynisch genoeg hebben zij daarmee wel zelf het 'kindje PVV' verwekt.

    En datzelfde geldt eveneens voor de pvdd...niet reageren en negeren en vooral de mond snoeren...en dat moet dan de oplossing zijn? .
    Met permissie: dat noem ik een duidelijk voorbeeld van ‘struisvogelpolitiek’.

    Mensen die partijfunctionarissen willen bereiken krijgen gewoon geen antwoord en dan gaat het zelfs nog over dierenaan-gelegenheden...dus kom bij mij niet aan met dat ophemelen van die zgn. geweldige pvdd.
    Ook die doet aan navelstaren en baantjes verdelen onder vrienden, kennissen, familie enz. En presteert het om bekwame mensen te schofferen en ze zo snel mogelijk de laan uit te werken.
    De rest interesseert ze echt geen bal.
    Als je een beetje achter de politieke schermen hebt gekeken dan blijft er echt niet veel meer over van die mooie linkse droom.

    'Wake up...de wereld om ons heen verandert...en zeker niet ten gunste, zolang links aan het roer blijft

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat Yvonne op die parkeerplaats heeft meegemaakt, is natuurlijk heel erg. Het kenmerk van discriminatie is echter dat het wangedrag van een gedeelte van een groep de hele groep wordt verweten. Als ik ellendige dingen heb ondervonden van iemand uit Drenthe, kijk ik niet alle Drentenaren daarop aan. Het verband tussen socialisme en islam ontgaat mij. Wat allochtonen met de interne problemen van de Partij voor de Dieren te maken hebben, is mij ook een raadsel. De zweer die op het punt staat te barsten, lijkt mij de zweer van racisme. Een Portugese schrijver die in Nederland woonde, was het vele jaren geleden al opgevallen dat er hier zo'n stiekem racisme en antisemitisme bestonden. Omdat hij donkerder was dan de gemiddelde Hollander, letten ze in boekwinkels altijd op of hij geen boek stal. Als hij een verkeersfout maakte, kreeg hij antisemitische scheldwoorden naar het hoofd geslingerd. Laten we beseffen dat de aarde voor alle mensen en dieren is. Ik koester nog steeds de anarchistische hoop dat eens alle grenzen en partijen worden opgeheven.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is het vervelende van deze dingen: de goeien hebben ook hier weer te lijden onder de kwaaien.
    Maar dat neemt niet weg dat we alert moeten blijven en niet onze ogen moeten sluiten voor de realiteit zoals Yvonne die heeft weergegeven. Dit soort gedrag is gewoonweg onacceptabel, maar kan voortbestaan door het slappe gedrag van de overheid.

    Maar de overheid spreekt het liefst dan ook gemakshalve over 'incidenten' (een goed excuus blijkbaar om er tenminste niets aan te hoeven doen).
    Ik ben bang dat mensen die in de grote steden leven en waar straks de autochtone Hollander in de minderheid zal zijn, allang niet meer over incidenten praten...die maken teveel van dit soort vervelende'incidenten' mee.

    Oudere dames die van hun zitplaats in de tram worden weggescholden in dezelfde trant als wat Yvonne hier gemeld heeft...door lui die nog nat achter de oren zijn...en waarvan je denkt dat die eigenlijk op school zouden moeten zitten...nee maar wel met 15, 16 jaar al met 2 kinderen in de buggy, de oudere mensen weten te melden dat ze op kunnen rotten.
    En wie betaalt voor die kinderen die ze de wereld ingeschopt hebben???...zij zelf in ieder geval niet...want ze hebben nog nooit iets anders gepresteerd dan kinderen krijgen.
    Klaar ben je er mee.

    Vrouwen die in de stad gewoon in een net T-
    shirtje lopen of gewoon op de fiets naar hun werk gaan, worden dagelijks voor 'hoer' uitgemaakt door XXXXX laat ik ook hier maar weer niet al te expliciet zijn, want dat komt misschien te hard aan.

    En dan wordt 'de Hollander'intolerantie verweten terwijl bepaalde groeperingen niet autochtonen (laat ik nou maar weer geen namen noemen voordat ik weer op tenen trap) elkaar letterlijk de hersens in slaan omdat ze elkaar niet verdragen... en daar komt geen Hollander aan te pas.

    En over die Portugese schrijver die zich zo gediscrimineerd voelt: je weet toch wel Erica dat we hier aan "positieve discriminatie' doen?... ook zo'n 'prachtige' uitvinding van links...dat betekent dat je als Hollander met al je kwaliteiten gewoon geen kans maakt omdat allochtonen en vrouwen vóór gaan op de arbeidsmarkt.
    Asielzoekers moeten nu met 3 maanden een huis hebben terwijl Hollandse jongeren gewoon 10, 12, 15, jaar op de lijst kunnen staan en op hun beurt moeten wachten.

    Ik denk dat je mijn verhaal over die etterende zweer ook niet goed begrepen hebt: dat is geen racisme die naar boven komt, dat is pure frustratie over het niet serieus genomen worden door de politiek, de maatschappij en de overheid.
    Ik heb zelf een Hindoestaanse vriendin die hier al meer dan 40 jaar woont. Zij heeft zich hier nog nooit gediscrimineerd gevoeld. Maar hoe komt dat?...omdat zij haar verantwoordelijkheid neemt zoals wij dat ALLEMAAL moeten doen. Want dat is de makke van die linkse snoepjeswinkel: ze hebben de mensen, de burger elk gevoel van verantwoordelijkheid ontnomen door alleen maar op de rechten te wijzen, maar de plichten van de maatschappelijke-sociale agenda hebben afgevoerd.

    Dus nogmaals de vraag: Waar komt die intolerantie en discriminatie nou echt vandaan?

    Kom op Erica, doe niet net of dit alles niet bestaat.
    Nee Erica, mij snoer je de mond niet en laat ik dit zeggen:
    Ik ben geen racist, ik ben realist.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik woon al dertig jaar in de omgeving van Den Haag en ben 26 jaar dagelijks met de bus naar mijn werk in Den Haag gegaan. Ik kom nog vaak in Den Haag en heb nooit zulke rare dingen meegemaakt. Positieve discriminatie van vrouwen op de arbeidsmarkt juich ik toe, omdat mannen tot voor kort altijd werden voorgetrokken. Ik ben het wel met Apollonia eens dat iedereen op zijn beurt moet wachten bij toewijzing van een woning. En ik begrijp heus wel dat een klein land als Nederland geen onbeperkte immigratie kan toelaten. Daarom pleit ik voor een wereld zonder grenzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Stempelientje heeft in Den Haag blijkbaar wél andere dingen meegemaakt. Dit is nl. haar uitspraak over Den Haag: "Het in Den Haag wonen heeft er juist toe bijgedragen dat ik intoleranter ben geworden.
    Ik herken wel helaas wat in Yvonne 's verhaal moet ik tot mijn spijt zeggen".

    En die 'intolerantie' van haar is geen intolerantie, dat is het einde van haar tolerantie.
    Dat is iets heel anders: dat wordt veroorzaakt door je gevoel voor rechtvaardigheid. Als er zo'n lange tijd vanuit de politiek en de samenleving zoveel ongelijkheid wordt creëerd en er wordt niet ingegrepen dan kun je er op wachten dat de boel dan gewoon een keer explodeert.

    Als laatste dan nogmaals: ik ben geen racist, ik ben realist

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Er komt vast nog een burgeroorlog.

    @ Barend: de Partij voor de Dieren houdt zich terecht meer bezig met de miljoenen varkens die lijden in de bioindustrie dan met de verwijdering van de afbeelding van een varken. Overigens mag er volgens een van de eerste Tien Geboden geen afbeelding worden gemaakt van levende wezens. Orthodoxe joden, moslims en protestanten houden zich hieraan (denk bv. aan de Beeldenstorm). Ook binnen het hindoeïsme bestaat een stroming die afkerig is van beelden. Je dient hierbij wel een onderscheid te maken tussen totaal geen afbeeldingen van mensen en eventueel dieren en alleen geen afbeeldingen in het godshuis. Verder zien oosters-orthodoxe christenen in ikonen de aanwezigheid van het goddelijke, terwijl het voor katholieken louter om afbeeldingen gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @ Erica. De Partij voor de Dieren dient iedere gelegenheid aan te grijpen om te laten merken dat ze bestaat, en zeker als er (afbeeldingen van) dieren in het spel zijn. Als het om een blote vrouw gaat, is het wat mij betreft minder urgent – al mag de Partij daar ook best een mening over hebben.

    De bemoeienis hoeft natuurlijk niet altijd op het hoogste niveau te zijn – maar op z’n minst van een werkgroep-Zuid-Holland mag je toch wel verwachten dat ze actie onderneemt.
    Want dat er iets flink mis is in het hoofd van Mirjam Lormans (Rivasdirectie) – daar zullen we het toch wel over eens zijn.

    De vergelijking met “de miljoenen varkens in de bio-industrie” is pijnlijk. Voor de Partij telt IEDER dier. Ik herinner slechts aan Sneeuwvlokje in 2005. Voor dit enkele dier is zelfs een standbeeld opgericht. Voor deze geschiedenis zie bijv.:
    http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/268

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Bohemian Rhapsody29 juli 2010 om 02:11

    Vandaag gelezen dat het varkenstransport meer toeneemt dan afneemt.
    De klokkeluider hierover was wederom! niet de pvdd...en wordt ook nergens genoemd.

    Zouden ze het soms te druk hebben om het interne wapengekletter in de hogere regionen zodanig krampachtig te beperken dat er in ieder geval geen echt bloed gaat vloeien?...
    en dat het niet weer op een ordinair straatgevecht uitloopt?
    Ja, als dat het geval is, wat heel goed mogelijk is natuurlijk zoals blijkt uit het treurige, recente verleden, dan is er natuurlijk géén tijd en aandacht meer voor de werkelijke doelgroep.

    Of moeten die villa's in dat mooie natuurgebied soms snel gebouwd worden?

    Met zoveel nevenactiviteiten laat je natuurlijk wel eens een steekje vallen en moeten de dieren het zelfs bij de pvdd bezuren.

    En wat Sneeuwvlokje betreft: dat is gewoon een reclamestunt geweest en een kwestie van ‘image building’….jezelf via 1 Sneeuwvlokje in de kijkerd helpen om goed over te komen bij het publiek en daarmee leden/stemmers trekken.

    Ik begrijp het allemaal zo goed, dat ik er treurig van word.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. @ Barend: natuurlijk telt ieder dier, maar bij die zeepbel ging het om een AFBEELDING van een dier. Laten we hoofdzaken van bijzaken onderscheiden.

    @ Cheetah: vrouwen zijn volgens allerlei religies alleen onrein als ze ongesteld zijn. In de tijd dat bv. de Bijbel werd geschreven, wist men nog niet het fijne van de menstruatie. Ze dachten toen dat alleen het mannelijke zaad voor nakomelingen zorgde; van eicellen hadden ze nog nooit gehoord. Een man die net een zaadlozing heeft gehad, wordt in de Bijbel trouwens ook onrein genoemd. Dat vrouwen in de katholieke kerk nog altijd niet priester kunnen worden, zal zeker ook te maken hebben met de periodieke "onreinheid", al wordt dit tegenwoordig natuurlijk niet meer toegegeven. Deze "onreinheid" zou afbreuk doen aan het sacrale karakter van de eredienst. Joodse vrouwen, zoals Maria, moesten na een bevalling door middel van een ritueel bad worden gereinigd.

    Overigens zei een moslima eens tijdens de ramadan tegen mij dat ze die dag lekker niet hoefde te vasten, omdat ze "onrein" was. Elk nadeel heb z'n voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ’Venrayse moslims storen zich aan varken in kunstwerk’
    11 jun 2010 17:11

    Moslims in Venray storen zich aan een kunstwerk in de Limburgse plaats. Dat beweert in elk geval PvdA-raadslid Hayrettin Ünüvar.

    Een varken is een onderdeel van het gewraakte sculptuur. Dat meldt de lokale krant Peel en Maas. Het beeld hoeft niet direct weg, maar Ünüvar dringt erop aan om voortaan ’rekening te houden met de multiculturele samenleving’. In de islam is het varken een onrein dier.

    Verantwoordelijk wethouder Patrick van der Broeck heeft uitgelegd dat het niet de opzet is dat de kunst aanstootgevend is. ”Het varken is een verwijzing naar de intensieve veehouderij in Venray.”

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Aan dat soort religieus fundamentalisme hoort natuurlijk niet te worden toegegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @Erica: "natuurlijk telt ieder dier, maar bij die zeepbel ging het om een AFBEELDING van een dier. Laten we hoofdzaken van bijzaken onderscheiden."

    Het is dus minder 'incident' dan Erica denkt.
    Het gaat ook niet zozeer over 'een afbeelding' als wel om k u n s t werken.
    Kunst is juist bedoeld om te prikkelen, al is het dan niet op de manier van de Turk in Venraij of van de patiënt in Leerdam.

    De Partij voor de Dieren zou dit niet lijdzaam moeten aanzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Kunst hoeft op zichzelf geen vrijbrief te zijn. Wij zijn immers tegen de kunst van Tinkebel en Hermann Nichts, zoals jij hem noemde.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. En dan ook nog die kunstzinnige foto van die goudvisjes in vaasjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. @Erica. Geen vrijbrief: akkoord. Wij hebben ook bezwaar gemaakt tegen twee publieke sculpturen in Cuyk die het stierengevecht symboliseren. Dat lijkt mij begrijpelijk.

    Waar dit m.i. over gaat, is echter niet maar een plaatje, of een beeld(je), en ook niet alleen de vrijheid van (artistieke) meningsuiting - het gaat uiteindelijk over de minachting van een diersoort. Een soort die ook al niet erg gewaardeerd wordt door autochtonen: 'vies varken'.

    Mensen of dieren als 'vies' of 'onrein' te beschouwen, of anderszins te diskwalificeren, met alle gevolgen van dien - daartegen dient een ieder, maar zeker ook de Partij voor de Dieren in het geweer te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Voordat ik op Barends laatste opmerkingen inga, wijs ik ook nog op Jan Fabre. Hij heeft eens een plafond volgeplakt met insecten met groene vleugeltjes, omdat hij die zo mooi vond.

    Voor mij is geen mens of dier onrein, maar je kunt nu eenmaal niet zomaar de religies veranderen. Dierenbeschermers moeten ervoor zorgen dat dieren geen leed wordt aangedaan. Het zal een varken een rotzorg zijn of sommige mensen hem onrein vinden; het laatste werkt trouwens in zijn voordeel, omdat hij dan niet voor zijn vlees wordt gehouden en geslacht. Honden worden trouwens ook als onrein beschouwd, omdat het aaseters zijn. Katten zijn wel rein. Het gaat er dus om dat dieren niet worden mishandeld. We moeten geen gevoelens op dieren projecteren die mensen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Het minachten van levende wezens valt op geen enkele wijze goed te praten.
    Dit ontbreken van respect heeft o.a. de introductie van de bio-industrie - met al zijn verminkingen - vergemakkelijkt.

    In Egypte zijn recent 250.000 varkens afgemaakt – op de meest b r u t e wijze – teneinde ‘varkensgriep’ te voorkomen.

    Over de positie van de vrouw in jodendom en islam hoeven we het wel niet te hebben; ook het christendom is niet fris in dezen (SGP).

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik dacht wel dat je over die ellendige slachting in Egypte zou beginnen. Ik wijs er toch ook op dat in Nederland zeugen tussen stangen worden vastgeklemd, omdat ze anders de biggen bij het zogen zouden kunnen verpletteren. Ik zag op de televisie dat die zeugen ook tussen die stangen vastzitten wanneer er geen biggen bij zijn. Zeugen worden gedwongen veel biggen te werpen. Als ze dit niet meer kunnen, worden ze geslacht, na al op een hongerdieet te hebben geleefd, omdat dit de vruchtbaarheid ten goede komt. Wat hebben varkens aan zulk respect? Laat je toch niet van de wijs brengen door uiterst rechts!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Graag wil ik nog verduidelijken waar dat verbod op het eten van varkensvlees vandaan komt. In warme landen is de kans op een lintworminfectie groter bij het eten van varkensvlees dan bij het eten van ander vlees. Besnijdenis van jongens was ook een hygiënische maatregel. Dierenbeschermers moeten gewoon het veganisme propageren en zich in het huidige nare politieke klimaat niet op sleeptouw laten nemen door duistere mensen die de tegenstellingen tussen de verschillende levensovertuigingen willen aanscherpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Je leest me verkeerd. Ik spreek in algemene termen over minachting. Ik spreek over jodendom, islam en christendom. Zij hebben bio-industrie bevorderd door wezens als varkens te minachten. Vrouwen staan in die kringen maar weinig hoger.

    Dit is gebeurd in deze joods-christelijke-islamitische cultuur. Tegenkrachten waren te zwak. (Er was geen Partij voor de Dieren - voor wat die waard is.)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het hindoeïsme is rundvriendelijk, maar verder heus niet diervriendelijker, evenmin als het boeddhisme. In landen met een boeddhistische traditie wordt heel wreed met dieren omgegaan. Vrouwen hebben het in hindoeïstische kring heel zwaar: vroeger werden weduwen levend verbrand, nu worden bruiden in India nog levend verbrand als de bruidsschat niet groot genoeg blijkt te zijn en meisjes worden al op hun elfde uitgehuwelijkt (dit gebeurde ook in Suriname, toen dit nog onder Nederlands gezag stond). Het atheïsme is niet diervriendelijker dan de religies; ik herinner je aan wat je zelf over Descartes hebt geschreven. Uit de Bijbel blijkt overigens ook veel eerbied en liefde voor dieren en denk aan het Zonnelied van Franciscus van Assisi, wiens sterfdag niet voor niets Internationale Dierendag is geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik neem aan dat je met atheïsme bedoelt het humanisme.
    Ook die stroming heeft inderdaad oogkleppen op, ik heb de club daarop al eens geattendeerd.
    Uiteraard zonder succes.

    Waar behoefte aan is is aan een levensovertuiging die dieren (en vrouwen) niet als inferieur (‘onrein’, ‘dom’, ‘zwak’, enz.) beschouwt. Zo’n besef kan zich moeilijk ontwikkelen binnen de eeuwenoude cultuur van woestijnvolkeren (joden/christenen/moslims). Een nieuwe cultuur kan zich daaraan moeilijk ontworstelen. Hoe lang bestaat de Partij voor de Dieren nog maar helemaal?!

    Descartes was een gelovige. Hij probeerde zelfs het bestaan van God te bewijzen! Pijnlijk genoeg allemaal.

    Het Zonnelied staat niet in de bijbel. Indien alle religieuze leiders geweest zouden zijn als Franciscus had de wereld er anders uitgezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. De discussie tussen Barend en Erica volgend zou ik willen opmerken dat jullie discussie interessant is, maar volkomen afdwaalt van hetgeen waar het mij werkelijk om ging:
    Het toegeven aan religieuze cultuur grillen om redenen die wij in Nederland ondergeschikt achten.

    En dat toegeven/gedogen gaat zover dat hiermee juist 'problemen' geschapen worden ipv. voorkomen of opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ik ben het daar volledig me eens.

    Ik had dan ook graag gezien dat vanuit de Partij voor de Dieren enige reactie gevolgd was. Want wij kunnen het onderling wel eens zijn - de varkens schieten daar niks mee op. Een reactie van een politieke organisatie heeft veel meer effect dan die van enige burger.

    Ik kan op geen enkele website van de partij echter ook maar 1 regel erover vinden: niet op die van de fractie, niet op die van de provincie, niet op die van de wrkgroep-ZH.
    (ik heb ook nog gekeken op Pink!)

    Het is blijkbaar zo dat buiten Thieme en Ouwehand geen mens een vinger uitsteekt als er iets gebeurt (vgl. Organon).

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Maar ik hoorde en zag Marianne gisteren wél voor de TV-camera verklaren dat "we met dit eventueel toekomstige rechtse kabinet de 'duurzaamheid' wel kunnen vergeten"....ook in dit geval kwam het woord 'dieren' niet meer over haar lippen.

    Dus zo opmerkelijk is het niet dat de pvdd in alle talen zwijgt over de 'varkenskunst'...het is te verwachten van een partij die over de rug van dieren omswitcht naar haar werkelijke doel: duurzaamheid en eigenbelang....(of moet dat laatste als eerste genoemd worden !?)

    Hiermee is voor mij het begrip 'duurzaamheid' dan ook net zo'n modegril geworden als 30, 35 jaar geleden de begrippen ecologie en milieu...ook in rook opgegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik zie het zo.

    1) Door het bestuur wordt geen leiding gegeven.
    Het bestuur dient er nl. op toe te zien dat ook in vakantietijd de partij in staat blijft adequaat te reageren op de actualiteit.
    Uiteraard kan het bestuur ook zelf reageren.

    2) Er is blijkbaar ook niemand in enig orgaan die aandacht voor deze kwestie gevraagd heeft.
    Geen enkel lid van een werkgroep noch enig Statenlid (Birgit Verstappen!) of raadslid.

    Kortom: de organisatie deugt niet. Opnieuw geeft dit bestuur een brevet van onvermogen af.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. In "Trouw" stond enige dagen geleden dat met een kabinet van VVD, CDA en PVV de bio-industrie welig kan tieren. Marianne had zich ook in die zin uitgelaten. De rechtse regering die in zicht is, belooft weinig goeds voor de dieren. Laten wij ons hierop concentreren en niet op bijzaken als het al dan niet verwijderen van afbeeldingen van varkens, waarmee alleen maar de PVV in de kaart wordt gespeeld. Ik krijg de indruk dat sommige mensen op deze site het niet erg zouden vinden als moslims zouden worden gediscrimineerd. Ik verzet mij tegen een partij die de islam als een politieke ideologie beschouwt en de Koran wil verbieden. Barend, pas op dat je blog niet wordt misbruikt door uiterst rechts.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Bohemian Rhapsody6 augustus 2010 om 18:44

    Uitspraak van Erica:
    "Barend, pas op dat je blog niet wordt misbruikt door uiterst rechts".

    Sorry hoor Erica, wat een gotspe!!

    Wie is hier nu intolerant?

    Dit is weer typisch het denken van de 'linkse' natie.
    Zodra iemand het lef heeft om kritisch en realistisch te zijn én dat ook nog eens hardop wil uiten, zal de 'linkse kerk' zich de kans niet laten ontnemen om al die andersdenkenden onmiddellijk met het sausje van 'uiterst rechts' (en/of 'rechts extremistisch') te overgieten...
    of weg te zetten als een 'gevaarlijk monster’ onder de bevolking dat zich als enig doel stelt om met discriminatie en intimidatie anderen te elimineren.

    Je begeeft je hiermee op een gevaarlijk hellend vlak Erica, ben ik bang!

    WIE IS HIER NU INTOLERANT?

    Wie precies wordt hier nu eigenlijk weggezet als een soort 'minderwaardig soort mensen?

    Wederom is hiermee het bewijs geleverd: de mond snoeren is de enige tactiek die 'links' denkt te moeten hanteren….blijkbaar is dat ook het énige wat ‘links’ kan handelen.
    Het is angstig dat men in de kringen waar Erica zich dan blijkbaar in thuis voelt er nog steeds van overtuigd is dat ‘zwijgplicht’ voor andersdenkenden het beste is voor Nederland.

    Maar de huidige verkiezingsuitslag en de voortgang van deze formatie is duidelijk hét bewijs dat veel Nederlanders dat vernietigende gedoog, gedraai en dat belerende linkse vingertje naar zgn.'uiterst rechtse mensen' meer en meer dan zat zijn.

    Wanneer krijgen we een samenleving waarin je wél weer gewoon je mening kan verkondigen zonder etiketten opgeplakt te krijgen ?. ..
    Een samenleving waarin 24-uurs bewaking voor mensen die voor hun mening uitkomen NIET nodig is.
    Een samenleving waarin mensen NIET voor hun veiligheid hoeven te vrezen omdat we in Nederland juist eeuwenlang een diepgewortelde traditie van vrijheid van meningsuiting kennen...maar die de laatste 30 á 40 jaar enorm onder druk is komen te staan, juist door die mensen die vinden dat je zgn.‘rechtsen’ niet aan het woord moet laten en zeker niet naar luisteren’.
    Een vrijheid die door het linkse gepreek en het veroordelen van anderen dermate beschadigd is geworden dat in Nederland sommige mensen inderdaad 'maar hun mond houden'.

    Laten we streven naar een samenleving waarin plaats is voor IEDERS mening, overtuiging, sekse en vooral ook RESPECT.
    Een samenleving waarbij de door Erica zo gewaardeerde tolerantie dan WEL VAN 2 KANTEN ZAL MOETEN KOMEN !!!.
    Een samenleving waarin we van mening en overtuiging kunnen verschillen maar waarin wel sprake is van WEDERZIJDS respect .
    Dat lijkt me nuttiger ipv. dat linkse moddergooien naar mensen met andere overtuigingen.

    Het is juist het links-intolerante gedrag ten opzichte van realistisch andersdenkenden dat heeft voorkomen dat we deze afgelopen decennia geen duidelijke oplossing hebben kunnen vinden om een harmonische samenleving te creëren in Nederland.

    Integendeel ! ...we zijn in een enorme neerwaartse spiraal geraakt en er zijn sterke maatregelen nodig om dat tij hopelijk weer ten goede te kunnen keren.
    Zodat zowel 'links' als 'rechts' gewoon hun mond open kunnen doen zonder weggezet te worden als iets wat je gewoon moet negeren....negeren heeft altijd al tot niets geleid.

    En dat Erica het over 'bijzaken' heeft geeft voor mij ook hier duidelijk aan dat zij dit alles nog steeds niet begrepen heeft.

    Verder wil ik nog even opmerken dat de dieren in de OVP méér steun hebben gehad van het CDA en de PVV dan van die hele navelstarende pvdd, die het hele woord dieren niet meer boven in hun vaandel hebben staan.

    Ik zou eigenlijk met Erica's eigen woorden,zij het met een kleine aanpassing, willen eindigen:
    "Barend, pas op dat je blog niet wordt misbruikt door uiterst links".

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Van degenen die op dit blogartikel hebben gereageerd, ben ik zo ongeveer de enige die het woord tolerantie niet heeft gebruikt. De meeste mensen die hier reageren, doen niets anders dan gekke Geert napraten. Overigens had ik na de onverkwikkelijke affaire in de Oostvaardersplassen overwogen op het CDA te gaan stemmen, maar dat kwam mij terecht op kritiek te staan van dierenrechtenactivisten. Ik wijs er voor de zoveelste maal op dat de PVV net als het CDA en de VVD vóór bioindustrie is. Wie het beste wil voor dieren, moet zich afzijdig houden van de PVV. Wie het beste wil voor mensen trouwens ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Bohemian Rhapsody6 augustus 2010 om 23:16

    Het was me al wel opgevallen dat Erica erg selectief reageert, terwijl anderen daarentegen de zaken in z'n geheel beschouwen. Zij valt wel over de niet-genoemde 'tolerantie' maar gaat niet in op de 'grote gehele context' waarin het niet opplakken van etiketten, vrijheid van meningsuiting en het streven naar een harmonische samenleving toch centraal staat. ..
    want dáár ging nl. mijn kritiek over!
    Maar daarover geen woord!

    Maar nu we toch zo’n prettig gesprek hebben over ‘links’ en ‘rechts’ zou ik nog even dit in herinnering willen brengen:

    Het feit dat mensen als Pim Fortuyn en Theo van Gogh vermoord moesten worden omdat zij voor hun mening uitkwamen wordt door ‘links’ nooit meer genoemd. ..te pijnlijk, denk ik.

    Dat de kogel bij Pim Fortuyn ‘van links kwam’ wordt door ‘links’ categorisch ontkend en wordt als kwalijke 'rechtse' beschuldiging afgewimpeld…

    Feit is echter wel dat in het artikel over een prominent pvdd bestuurslid toch n.a.v. Pim Fortuyn het volgende over dit lid wordt gemeld :
    “Communicatieadviseur N.K. bracht zijn klant Bont voor Dieren op het idee om een affiche te laten drukken met daarop de afbeelding van een kaalhoofdig fotomodel in een bontjas met als bijschrift: 'Meer haar dan hersens'".

    Deze uitspraak kwam duidelijk niet van'rechts' maar vertoont voor mij wel kenmerken van 'ophitserij'.

    Verder lezend kan n.a.v. de inhoud van dit artikel misschien nog worden opgemerkt dat sommige mensen er niet voor terugdeinzen om ondernemers ‘kapot te procederen’ door eindeloos te dwarsbomen en te traineren... en wel in die mate dat bedrijven failliet konden gaan en zijzelf en hun werknemers met gezinnen en kinderen in de WW of in de bijstand konden belanden.

    En dat alles onder het mom van 'alles voor het milieu' en zonder een greintje gewetenswroeging.

    Dat linkse groeperingen als Ra-Ra het huis van een bewindsman opblazen is toch te krankzinnig voor woorden.

    Dat Janmaat en zijn vrouw zelf bijna opgeblazen zijn ...wat je ook van hen mag denken...dat is toch geen vrijbrief om die mensen een rolstoel in te schoppen.

    Dat een GroenLinks kamerlid zich wel degelijk schuldig maakte aan wetsovertredingen en pure diefstal van overheidsinformaties is toch geen voorbeeld voor de maatschappij?

    Moeten we met dergelijke ziekelijke 'linkse' overtuigingen een gezonde maatschappij opbouwen?....

    Ik dacht 't niet !!!....

    ...dáár hebben we namelijk "Meer hersens dan haar voor nodig "

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Erica, Ik heb je in dit artikel al een keer gevraagd: op welke linkse partij wij dan moeten stemmen. Ik heb geen antwoord hierop van je gekregen, dat is logisch omdat geen enkele linkse partij voor alle dieren opkomt.

    ik kan mij vinden in de mening van Bohemian Rhapsody, alleen houd ik het kort.

    Voor mij teleurstellend ben ik er achter gekomen dat jij de mensen hun mond wil snoeren die anders denkend zijn. Vreemd, want jij loopt toch niet met oogschellen op en ziet toch ook wat er in deze maatschappy aan de hand is. waarom denk je dat de PVV zo groot geworden is, de tolerantie van de burger is uitgemolken en daar hebben de linkse rakkers voor gezorgd. Ik heb 30 jaar in verschillende landen gewoond en gewerkt en moest mij aanpassen aan hun normen en waarden en hun taal spreken. En kon nooit mijn hand ophouden, maar moest mijn eigen brood verdienen.

    Dat is in Nederland wel anders. Ik hoop dat deze tijden voorbij zijn met een rechts kabinet, want het wordt hoog tijd dat er verandering komt, maar zeker een verbetering.

    En wat de dieren betreft: het zijn deze 3 partijen die het voor de stumpers in de OVP hebben opgenomen en de linkse rakkers hielden hun kaken stijf op elkaar en lieten de dieren creperen.

    Maar Erica droom rustig verder en sluit je ogen voor de werkelijkheid.
    Ik zal door jou nu bestempelt worden als uiterst rechts, maar het zij zo en ik laat mij door niemand de mond snoeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Sinds de door een dierenactivist vermoorde Fortuyn zet iedereen een grote bek op. Bioindustrie en pelsfokkerijen horen te worden afgeschaft. Juridische procedures kunnen hieraan bijdragen. Bedreiging en geweld vind ik walgelijk, of die nu van de kant komen van moslimextremisten of van dierenextremisten. Tegen Geert W. loopt een proces wegens aanzetten tot discriminatie en haat. Ik stem op de Partij voor de Dieren. De economische crisis is veroorzaakt door het kapitalisme, dat wordt vertegenwoordigd door VVD en CDA.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. En nog even dit: Aad Kosto, op wiens huis een aanslag was gepleegd, was van de Partij van de Arbeid, dus zelf lid van de "linkse kerk", zoals de volgelingen van Fortuyn en Wilders het noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Bohemian Rhapsody9 augustus 2010 om 20:46

    Sorry Erica, dit is een oeverloos gesprek...je dwaalt constant af in details.

    Wat maakt mij het nou uit van welke partij die man was...het gaat mij om het feit dat groeperingen in die 'linkse kerk' dus ook zo extreem agressief kunnen zijn dat ze er niet voor terugdeinzen om mensen op zo'n grove manier aan te vallen...de kat werd er nota bene bijna bij opgeblazen.

    Maar ook uit jouw reacties blijkt telkens weer dat je het als gewoon keurig levend burger in Nederland niet moet wagen om dergelijke zaken hardop te benoemen. Dan wordt men nl. direct tot extreem rechts en blijkbaar nu ook voor kapitalist uitgemaakt.

    Dit schiet niets op en ik zou met Yvonne willen zeggen: Dream on, Erica.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Er is niets mis met dromen. Martin Luther King had ook een droom in een tijd dat in de zuidelijke VS gekleurde vrouwen in de bus moesten opstaan voor blanke mannen en gekleurde kinderen niet naar dezelfde school mochten gaan als blanke kinderen. Nu heeft Amerika een gekleurde president! Dierenrechtenactivisten worden ook tegenwoordig nog als naïeve dromers beschouwd.

    Als ik niet op al jullie geklets inga, wordt mij verweten dat ik selectief reageer en als ik wel zo veel mogelijk aantijgingen probeer te weerleggen, wordt er beweerd dat ik op details inga. Gaan jullie eerst maar eens een cursus logisch redeneren volgen, dan spreken we elkaar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Erica, het woord "jullie" klinkt uit jouw mond onrein.

    Als wij nu een cursus logisch redeneren gaan volgen, raden wij jou aan je zo snel mogelijk in te schrijven, voor een cursus realistisch denken. dag Erica, wij wensen jouw nog een HELE prettige dag.

    Yvonne en Bohemian Rhapsody

    BeantwoordenVerwijderen