Respect voor dieren

vrijdag 5 maart 2010

Herkent u zich ?

Kandidatenprofiel verkiezingen Tweede Kamer Partij voor de Dieren
De Partij voor de Dieren is de eerste politieke partij in de wereldgeschiedenis die het menscentrale denken heeft vervangen door een manier van denken die, óók in het belang van de mens, dieren, natuur en milieu centraal stelt. Deze bijzondere positie in het politieke spectrum brengt niet geringe uitdagingen met zich mee. Omdat veel andere politici de partij als een ‘vreemde eend in de bijt’ zien, is het van grote betekenis dat kandidaten bereid en in staat zijn eensgezind te werken aan het realiseren van de missie: het dichterbij brengen van een samenleving die respectvol omgaat met de belangen van dieren, natuur en milieu. 

De politieke lijn wordt hierbij steeds weer geijkt aan de uitgangspunten van de partij: mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid.

Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen 9 juni a.s. is de Partij voor de Dieren op zoek naar mensen die de partij op overtuigende wijze in het parlement kunnen vertegenwoordigen. Het gaat ook om mensen die zichtbaar zijn ín en voeling hebben mét de samenleving en verantwoordelijkheid nemen om zaken in gang te zetten.
Kandidaten hebben vanuit eigen ervaring en expertise zicht op actuele politieke ontwikkelingen. Ze hebben ook oog voor de context waarbinnen besluiten vallen. Het spreekt vanzelf dat ze goed met de media kunnen omgaan.

Kandidaten hebben de volgende kenmerken:
  • Een aantoonbare en langdurige affiniteit mét en ervaring bínnen organisaties die actief zijn met het beschermen van dieren, natuur en milieu.
  • Volledige instemming met de doelstellingen van de partij en het partijprogramma.
  • Een sterk analytisch en strategisch vermogen en scherp inzicht in politieke processen.
  • Een duidelijke visie op de rol van de Partij voor de Dieren binnen en buiten het parlement en de succesfactoren die daarbij van belang zijn.
  • Kennis van zaken en het vermogen om specifieke deskundigheid op beleidsterreinen te ontwikkelen.
  • Basiskennis over wetgeving en begroting.
  • Het vermogen om veel informatie te verwerken en hoofdzaken van details te onderscheiden.
  • Het talent om een goede relatie op te bouwen met leden van de partij.
  • Verbale vaardigheid, collegialiteit, sociale intelligentie, flexibiliteit, vasthoudendheid en stressbestendigheid.
  • De bereidheid mee te werken aan een afdrachtregeling van het inkomen als volksvertegenwoordiger.
Kandidaten zijn tenminste 18 jaar oud en herkennen zich in de keuze van de Partij voor de Dieren om niet in termen van links of rechts te willen opereren, maar zich dienstbaar te maken aan het alles overstijgende belang van dierenrechten, natuur, milieu en duurzaamheid. Verder zijn ze van onbesproken gedrag.

8 opmerkingen:

  1. het lijkt me duidelijk dat niet omheen gegaan kan worden aan lieke keller, karin soeters en andere insiders,- tenzij deze niet willen.

    over de a f d r a c h tregeling vind ik niets op de website van partij. is dat niet vreemd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist ook niet dat Kamerleden een gedeelte van hun salaris moesten afdragen aan de partij. Misschien is het iets nieuws. Als ik de eisen lees die aan een kandidaat-Kamerlid worden gesteld, krijg ik het benauwd. Ik denk dat alleen een supermens aan al deze eisen kan voldoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Erica: doorzie de show.
    dit wordt gewoon onderling met MT bedisseld.

    de afdrachtregeling is bekend/berucht geworden door de SP (van Koffeman)
    het principe is niet gek: van 100.000 p.j. mag best een percentage ten goede komen aan de partijkas.
    over financiën moet je m.i. altijd open zijn, dat voorkomt roddel en achterklap.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgens mij is bij alle partijen een afdrachtregeling. Bij de SP is het alleen dat het rechtstreeks naar de kas ging en de leden daaruit betaald kregen. Maar dacht mocht geloof niet meer ofzo.

    Ben ook voor dat de financiën helemaal openbaar zijn. Volgens mij is dat ook wel redelijk het geval, hoewel ik dat eerlijk gezegd niet heel duidelijk in beeld heb. Ben niet zo van de economische dingen, dus al die balansen etc. is allemaal abacadabra.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wzat vergeten is in het kandidaten profiel:
    Als je een Bn-ner bent ben je zo welkom....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Opmerkelijk is het ontbreken van de wens van 'politieke ervaring'.

    Zo was het de bedoeling dat Natasja Oerlemans de partij ging vertegenwoordigen in Brussel/Straatsburg... zonder enige politieke ervaring!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Stempelientje: Volgens mij hebben ze inmiddels schoon genoeg van BN'ers :)

    @Barend: politieke ervaring zou mooi zijn, maar denk dat het niet realistisch te stellen is dat het binnen de partij mogelijk is alleen maar mensen met die ervaring te vinden.. zou wel mooi en handig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit kandidatenprofiel is gericht op iedereen, binnen en buiten de partij. 'Politieke ervaring' had daarom niet mogen ontbreken.

    Het weglaten van 'vegetariër-zijn' (als evt. toekomstig kamerlid) is ook niet juist.

    BeantwoordenVerwijderen