Respect voor dieren

woensdag 10 maart 2010

De aanval op de Partij is geopend....

346. Oostvaardersplassen again, door Henkjan Ormel
Geplaatst op 30 Jan 2010 

Het is weer winter en dat betekent een debat over de verhongerende dieren in de oostvaardersplassen. krokodillentranen van PVV en de Partij voor de Dieren.


Een half jaar geleden heb ik nog een motie ingediend die vroeg om preventieve aantalregulatie. Niet meer dieren dan het draagvlak van het gebied aankan. 
Maar toen werd deze CDA motie alleen gesteund door VVD en SGP. 
En nu zijn er dus teveel dieren en sterven ze door de honger.

De Partij voor de Dieren maakt het helemaal bont. In dit debat gaven zij aan een voorstander te zijn van het doodschieten van dieren om ze uit hun lijden te verlossen. Met andere woorden: eerst een flinke portie lijden en dan doodschieten. Met preventieve aantalregulatie worden waarschijnlijk net zoveel dieren geschoten als er nu geschoten worden, maar gebeurt dit vóórdat ze van ellende en honger door hun poten zakken. Lekker diervriendelijk!

Helaas waren de zogenaamd diervriendelijke partijen niet te vermurwen en blijft het waarschijnlijk weer zoals het was. Let op: in maart zijn de vetreserves op en dan kan er dank zij de Partij voor de Dieren weer flink geschoten worden om dieren uit hun lijden te verlossen. Nog een maand op een houtje bijten...

2 opmerkingen:

  1. Ik moet hier letterlijk van huilen. Zelf ben ik voor het bijvoeren door middel van veekoeken waarin een anticonceptiemiddel is verwerkt, zodat de populatie niet te groot wordt voor het gebied. De anticonceptiepil wordt ook in duivenvoer verwerkt in steden waar duivenoverlast heerst.

    Hoewel ik dus tegen elk doodschieten van de dieren in de Oostvaardersplassen ben, ben ik het eens met Ormel dat je een dier beter kunt doden voordat het langdurig honger heeft geleden. De top van de Partij voor de Dieren heeft zich helaas beschamend gedragen en gaat hiermee door. Eerder schreef Barend dat Ormel een spoeddebat over de Oostvaardersplassen had aangevraagd. Kennelijk raakte de fractie van de Partij voor de Dieren in het nauw en vroeg daarom een spoeddebat aan over de glossy die aan Gerda Verburg en het ministerie van LNV is gewijd. Duidelijk een afleidingsmanoeuvre van de Partij voor de Dieren, waarin de andere partijen zijn getrapt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Partij voor de Dieren laat hier grote steken vallen, wat betreft de dieren in de Oostvaardersplassen.Ze komen hier niet op voor de dieren integendeel, ze laten ze moedwillig creperen. Het is meer dan verschrikkelijk en onbegrijpelijk, waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig? Met deze aktie verliezen ze onherroepelijk leden.

    BeantwoordenVerwijderen