Respect voor dieren

vrijdag 12 maart 2010

Rudolph the red nosed reindeer


Image and video hosting by TinyPic

In Antwerpen houden ze zes rendieren, waarvan 1 bok.

Toen die bok de afgelopen zomer een beetje vervelend was, hebben de verzorgers hem een lesje geleerd,

t.w. het lesje dat je je in een dierentuin niks moet verbeelden

Sabine Ory en Bart Goossens zijn ervaren dierenverzorgers. Ory werkt al twintig jaar in de Antwerpse dierentuin, Goossens bijna dertien jaar. Geen van beiden maakte ooit iets dergelijks mee.

De directie van de Zoo betreurt het incident, zegt woordvoerster Ilse Segers. 'We zijn heel blij dat het goed is afgelopen, zowel voor rendier Jolf als voor de verzorgers. We hebben onmiddellijk de infrastructuur en de procedure aangepast. Voortaan mogen de verzorgers niet meer bij de dieren in het perk als het mannetje bronstig is.'

4 opmerkingen:

  1. Zo word maar heel goed duidelijk waarom dierentuinen sluiten moeten.
    En al helemaal met incompetent personeel,die zouden allemaal eens dezelfde tikken met de schep moeten krijgen als straf.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dierentuinen zijn de speeltuin voor het gepeupel waar ze met hun kroost onder het mom van 'dierenliefde' dieren gaan bekijken.
    Het blijft één van de favoriete vrijetijdsbestedingen.

    Mensen die al geen moeite hebben met dieren opsluiten voor hun eten, hebben helemaal geen moeite met het opsluiten van dieren voor vermaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat laatste weet ik niet.

    Ik denk dat je in beginsel aan uitwassen op het gebied van vermaak sneller een eind maakt dan aan die op het gebied van als 'noodzakelijk' gevoelde behoefte.

    Het is helaas wel zo dat door de nadrukkelijke concentratie op de strijd contra de vee-industrie dit soort zaken niet aangepakt wordt. Om te beginnen ontbreekt al de nodige expertise op dit wereldwijd georganiseerde gebied: het houden van dieren in dierentuinen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vrijwel iedere dierentuin - zeker in Europa - herbergt deze soort. In totaal worden er - alleen al in Europese dierentuinen - meer dan 500 (vijfhonderd) exemplaren gehouden.

    Men kan dus niet zeggen dat met deze soort geen ervaring opgedaan is.

    Extra gênant is dat het hier ook nog eens om e r v a r e n dierenverzorgers zou gaan.

    Ik kan niet anders dan concluderen dat in deze dierentuin incapabele verzorgers onder incapabele leiding aan het werk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen