Respect voor dieren

zaterdag 13 maart 2010

Oostvaardersplassen en Marianne Thieme

Marianne Thieme heeft zich ten langen leste dan toch ook een oordeel gevormd; je vindt het hier.
Het slot luidt: 

De dieren in het veld verkeerden in een goede conditie. Ze waren alert en druk aan het grazen, de eerste groene grassprieten zijn inmiddels waarneembaar. Er is ook nog genoeg ruwvoer voor de dieren aanwezig. Elke dag gaan de medewerkers van Staatsbosbeheer op pad om de dieren te inspecteren. De Kamerleden zijn van mening dat het huidige beleid gehandhaafd dient te worden, waar ook de Kamer zich in 2006 aan geconformeerd heeft op basis van de aanbevelingen van de internationale onderzoekscommissie. Ander beheer zal alleen maar leiden tot meer aanwas en actiever afschot.

Wel kan het beslisschema en de beschikbare mankracht nog eens kritisch bekeken worden. De Partij voor de Dieren pleit ook voor extra formatieplaatsen in strenge winters voor Staatsbosbeheer, zodat onder alle omstandigheden zorgvuldig toezicht gewaarborgd is. 

Naar de mening van de Kamerleden was er in het gebied geen sprake van grote aantallen creperende dieren

De bij Eenvandaag uitgezonden beelden laten een eenzijdig beeld zien.

3 opmerkingen:

  1. PvdD komt vandaag met reactie: niks aan de hand, alleen moet er beter toezcht worden gehouden in strenge winters en kan het euthenasiebeleid eens opnieuw bekeken worden door een deskundige....

    Over Eenvandaag schrijven ze dit:

    De bij Eenvandaag uitgezonden beelden laten een eenzijdig beeld zien.

    Ze zijn blijkbaar ook even vergeten dat hun bezoek was aangekondigd en daardoor ook maatregelen door SBB konden worden genomen.

    Ik ben er nu meer dan ooit van overtuigd dat ik er goed aan heb gedaan mijn lidmaatschap te beëindigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ook. Alle mensen kunnen fouten maken, dus politici ook. Als politici niet durven toe te geven dat ze een verkeerde beslissing hebben genomen, dienen ze niet te worden herkozen. Beter: de partij hoort hen te dwingen onmiddellijk op te stappen. Anders dan bv. de interne partijdemocratie of de kwestie Afghanistan was de zaak van het bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen een van de aangelegenheden waarvoor de Partij voor de Dieren juist is opgericht. Duidelijk is dat de huidige partijleiders meer voor zichzelf in het parlement enz. zitten dan voor de dieren. Arme dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Partij voor de dieren staat voor mij gelijk aan de partij voor de dood, wat een walgelijke vertoning van deze partij en marianne thiemen ik ben vreselijk teleurgesteld in hun dat ze NIKS voor de dieren in de Oostvaardersplassen hebben gedaan, WALGELIJK, never nooit meer krijgen ze mijn stem, als er iemand hád kunnen laten zien wat ze waard zijn, zijn hun het, en ze hebben de plank gewoon knalhard misgeslagen... domme lui, weg ermee, zonder wachtgeld welteverstaan

    BeantwoordenVerwijderen