Respect voor dieren

maandag 22 maart 2010

Actie boerinnen tegen dierenleed

Zo'n 25 boerinnen uit Zuidelijk Flevoland hielden vanmorgen een stil protest tegen het beheer dat in Oostvaardersplassen wordt gevoerd. De strenge winter heeft een hoge diersterfte tot gevolg gehad in dit natuurgebied.

De boerinnen vinden dat het probleem van de hongerdood, waaraan veel dieren zijn doodgegaan, door de politiek wordt weggeschoven. 'Het lijkt wel of ze dit probleem niet kunnen handelen', zegt Martine Kruider, één van de initiatiefneemsters van de actie.

Een boswachter van Staatsbosbeheer, beheerder van Oostvaardersplassen, ging met de boerinnen in gesprek. Volgens hem worden dieren, voordat ze een lijdensweg in gaan, afgeschoten. De boerinnen waren het daar niet mee eens.

'Door te weinig voedsel gaat het dier langzaam achteruit', zegt Jolanda van Beusichem. 'De dieren lijden veel pijn voordat ze doodgaan.' Melkveehoudster mevrouw Van Overbeek merkte op: 'Wij verzorgen onze beesten beter dan u hier in de natuur.'

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het zeker niet eens met de opmerking mevrouw van Overbeek:'Wij verzorgen onze beesten beter dan u hier in de natuur'.
    Het is immers zo dat bij melkvee,direct de jonge geboren dieren bij hun moeders worden weggehaald,zodat het melk van die dieren ten behoeve van de mensenlijke consumptie komt,en daarmee gestolen word van de jonge dieren die het echt nodig hebben.Heb ik het nog niet over het onmetelijk leed wat de dieren word aangedaan om zo ruw van elkaar gescheiden te worden.Dus op eiegn borst slaan is totaal onjuist. Het is allebei HEEL ERG FOUT!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iets met splinter en balk...

    BeantwoordenVerwijderen