Respect voor dieren

zondag 21 maart 2010

Stop dierenleed in natuurpark Oostv.plassen !


De actie heeft in enkele dagen al 5.000 handtekeningen opgeleverd.


PvdD : tel uit je winst! :(

12 opmerkingen:

  1. De Partij voor de Dieren had in een week 40.000 handtekeningen verzameld tegen het doden van geitjes, terwijl een andere dierenorganisatie ook een handtekeningenactie voor dit doel voerde. Ik heb de petitie "Stop dierenleed in natuurpark Oostvaardersplassen" ondertekend, maar kreeg een wrange smaak in de mond toen ik zag dat jagers en iemand van de nazigroep "Met de dieren tegen de beesten" ook hadden getekend. Niettemin is het goed dat de leiding van de Partij voor de Dieren op de vingers wordt getikt in deze heel onverkwikkelijke affaire.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erica, ik heb een hoop namen gegoogled op de lijst. Een groot deel is jager, paardenmeisjes, boeren en dierenartsen (die vaak erg gelinkt staan met de veehouderij en regelmatig zelf jagen).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja de kongsies zijn soms opzienbarend:
    Thieme hand in hand met Verburg bijv.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogen die jager, paardenmeisjes, boeren en dierenartsen dan geen mening hierover hebben Alex?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weblog Marianne:

    Ik krijg veel positieve reacties op het verslag van ons werkbezoek aan de Oostvaardersplassen. Lees mijn weblog van 14 maart jl..


    We zullen het zien op 9 juni.........

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Stempelientje: Moeten ze zelf weten natuurlijk. Alleen het is interessant te zien wat voor personen het ondertekenen. Dat was in reactie op Erica, die het ook niet heel prettig vind. Die een wrange smaak daarvan kreeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het zou hier toch moeten gaan over het onmiddellijk in actie treden om te trachten de lijdende dieren te redden/helpen.
    Ik zou zelfs de duivel vragen de petitie te ondertekenen!
    Een maand geleden hebben wij, Franse en Belgische activisten (niks gezien van Nederlandse kant  ) een massale schrijfactie ondernomen aan het adres van alle MEPs, om hen aan te sporen Geschreven Verklaring 54/2009 neergelegd in het Europees Parlement (herziening van reglementering vd gruwelijke paardentransporten doorheen Europa naar het slachthuis). Uiterst rechts Frank Vanhecke (Vlaams) en Jean-Marie Le Pen (Frans) o.a. hebben eveneens ondertekend, waarvoor onze oprechte dank. In Leuven heeft een Vlaams-Belanger het geplande vangen en doden door de stad van een paar onschuldige zwerfkatten aan het licht gebracht, waardoor een paar van ons tot een gerichte mail-actie zijn overgegaan en de poezen uiteindelijk gespaard zijn gebleven. In zo’n situatie zitten wij niet te mekkeren over Links of Rechts, maar denken aan het heil der dieren. Wij gooien het kind niet met het badwater weg. Wat wij in het stemhokje doen, is onze (een andere) zaak.
    Als ik hier dan lees over een wrange smaak, googlen om vast te kunnen stellen dat een groot deel ondertekenaars jagers, paardenmensen enz zijn, vind ik dit hallucinant.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik krijg trouwens een heel erg wrange smaak als ik die dieren zie kreperen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jagers en Ormel willen de dieren afschieten als ze nog goed gevoed zijn en dus vlees leveren. Dieren die vel over been zijn, leveren jagers niets op.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het zijn nu al bijna zesduizend handtekeningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De petitie naar aanleiding van de zorgbrief die staat op www.wijblijvenkatholiek heeft in een halve week vijfhonderd ondertekeningen opgeleverd.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zojuist zag ik dat meer dan zesduizend mensen de petitie voor bijvoeren hebben getekend. Enfin, een meerderheid in de Tweede Kamer heeft er ook voor gekozen, ondanks de Partij voor de Dieren, en de minister van Landbouw heeft de motie van de Tweede Kamer uitgevoerd. Dat bijvoeren had alleen veel eerder moeten gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen