Respect voor dieren

zaterdag 13 maart 2010

OVP: de Faunabescherming legt het nog eens uit


De Faunabescherming is een stichting, die opkomt voor de belangen van in het wild levende dieren
Beginselen:

1.      Sterfte hoort bij het leven. Dat dieren van honger omkomen is eveneens een onderdeel van het leven.

2.      Door het bijvoeren ontstaat een ongewenste groei van de populaties.

3.      Oostvaardersplassen is een beheerskeuze. Gekozen is voor niet-gehouden dieren, d.w.z. voor wild. Andere keuzen zijn ook mogelijk en worden elders ook gemaakt, bijv. voor extensieve veehouderij.

 Ad 3: In de extensieve veehouderij worden de grote grazers ingezet om het gebied te begrazen, als een soort dierlijke maaimachines. Daar krijgen de natuurlijke processen niet de kans om op te treden. De populaties worden daar niet gereguleerd door middel van het voedselaanbod maar door de mens. De mens bepaalt hoeveel dieren er in dit gebied rondlopen. De groep dieren wordt daar ver onder het draagkrachtniveau gehouden.

Elk jaar wordt een deel van de dieren die daar rondlopen, geslacht en het vlees wordt als ecovlees verkocht. Daar heeft de beheerder er dus ook belang bij dat alle dieren in goede conditie blijven. Zodra het voedselaanbod wat krapper wordt, worden de dieren bijgevoerd om ze allemaal in een goede conditie te houden. 

Anders dan in Oostvaardersplassen is in zo’n gebied dus geen sprake van een natuurlijke populatie die door natuurlijke processen wordt gereguleerd, maar van (een vorm van) gehouden vee.

Image and video hosting by TinyPic 

4 opmerkingen:

  1. Nou,alle begrip hoor (maar niet heus)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ze al niet voor smoezen verzinnen om hun wanbeleid goed proberen te praten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Dream on " .....Dierenbescherming, Faunabescherming, Staats Bosbeheer en pvdd...... !

    "Dream on" ......En sus uw arrogante geweten met de gedachte dat u een aanwinst bent voor deze wereld.!....en vooral voor Nederland.

    "Dream on".......En sus uw arrogante geweten met de gedachte dat het goed is om bewust honderden dieren te laten creperen ter meerdere glorie van uzelf !
    ....want daar gaat het u toch alleen maar om ?

    "Dream on" ......En ga door met het bewust kwellen van zgn. wilde dieren !..... want ' wilde dieren' dat is toch uw grote excuus?

    "Dream on" ......Over uw arrogante overtuiging dat u helemaal gelijk hebt!
    ....omdat ook een rechter u gelijk gaf...
    Wat een zwaktebod was dat !

    Was dat trouwens een rechter die iets van dierenrechten afweet? Lijkt mij niet als artikel 36 en 37 van het GwwD domweg, maar gemakshalve genegeerd worden !

    "Dream on".......Over uw arrogante ontkenning van menig mens en dier die letterlijk walgt van uw kwellende idealen. !

    "Dream on"...... Over uw machteloosheid om toe te geven dat u een geheel verkeerde maar vooral ook wrede weg bent ingeslagen !

    "Dream on"...... En geef vooral niet toe dat we in een geciviliseerd Nederland helemaal niet op dit soort experimenten met dieren zitten te wachten !

    "Dream on".......En geef vooral niet toe dat dit soort experimenten dieronwaardig is en niets met natuur te maken heeft !

    "Dream on".......En geef vooral NIETS toe !

    "Dream on" .......Dierenbescherming. Faunabescherming, Staats Bosbeheer en pvdd !......

    "Dream on"..... En laten wij hopen dat er straks mensen zijn die u uit deze droom zullen helpen ter meerdere glorie van de dieren !

    "Be Alert" .....Dieren in Nederland !
    Want er zijn nog mensen die voor jullie zullen streven naar een echt dierwaardig bestaan voor je in een geciviliseerd Nederland !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is godgeklaagd,dat jullie dit laten gebeuren.
    Is dit dierenbescherming, is dit opkomen voor dieren.
    Weet je wat dit is DIERENMISHANDELING.
    WALGELIJK

    BeantwoordenVerwijderen