Respect voor dieren

dinsdag 30 maart 2010

Nog niet af van Esmé Wiegman (CU)

Esmé Wiegman behoort tot het beste wat de ChristenUnie in huis heeft: na de grote jongens Rouvoet en Slob staat zij op plaats 3 van de kandidatenlijst voor de komende Kamerverkiezingen.

Barend heeft haar hier dus volkomen verkeerd beoordeeld, lees zelf maar:

"3. Esmé Wiegman (34) debuteerde drie jaar geleden als Kamerlid nadat zij als lid van de gemeenteraad in Zwolle actief was.

Zij heeft zich op integere, evenwichtige en zorgvuldige wijze bewezen als een degelijke woordvoerder op het complexe en gevoelige medisch-ethische terrein, Europese Zaken en VROM. Ze heeft op onderscheidende wijze het ChristenUnie geluid laten klinken. Haar effectiviteit en parlementaire waarde blijken onder meer uit het feit dat ze veel amendementen indiende die door de Kamer werden aangenomen.

Ze weet verbindingen te leggen en weet goed te onderscheiden waar de grens ligt tussen het principieel onaanvaardbare en het haalbare.

Esmé Wiegman-Van Meppelen Scheppink werd lid van de Tweede Kamer na de kabinetsformatie in maart 2007. Voorheen was ze onder meer raadslid Zwolle en lid van het Landelijk Bestuur ChristenUnie. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en werkte als freelance bureauredacteur voor verschillende uitgevers en tijdschriften. Esmé woont in Zwolle en is lid van de Protestantse Kerk in Nederland."

5 opmerkingen:

  1. Van alle partijen die voor bijvoeren hebben gestemd, is de CU hoe dan ook de fatsoenlijkste. Verder is het van belang een stem uit te brengen tegen neoliberalisme en fascisme.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De CU heeft als allerlaatste - na lang aarzelen - dan toch voor bijvoeren gestemd.
    Hoewel dit op zich positief is, is de aarzeling veelbetekenend.

    Ik denk niet dat dieren van de christelijke partijen iets anders te verwachten hebben dan kruimels die van de tafel vallen. Dat vloeit voort uit de visie op dier en mens. De CU erkent niet dat wij allen dieren zijn: human animals en non human animals. Ze verwerpt de verwantschap en wenst te heersen over al wat leeft.

    Het beleidsbepalende CDA is wel het sprekendste voorbeeld van de minachting van het dier. Het feit dat Ormel - of all people - het nu toevallig een keer opneemt voor dieren in nood, illustreert alleen maar dat hij meer politieke feeling heeft dan partijgenoten als Verburg (en voorheen Veerman). En niks anders.

    Laat dit incident ons niet vooral in de waan brengen dat de dieren fundamenteel beter worden van de politiek van CDA/CU/SGP.

    Ten overvloede: van de manier waarop Esmé Wiegman (CU) zich afmaakt van mijn reactie, word ik onpasselijk.
    En als ik dan ook nog lees hoe haar eigen partij haar beoordeelt...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is het minste kwaad. Wil jij dan op de VVD stemmen of nog erger: op de PVV of Trots?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stempelientje, ik wil alleen een keus maken uit de partijen die voor bijvoeren hebben gestemd. Jammer dat de SP hier niet bij was.

    BeantwoordenVerwijderen