Respect voor dieren

maandag 15 maart 2010

'Stemmingmakerij': een reactie (door Yvonne)

Er wordt over stemmingmakerij gesproken en wel door personen die in de laatste 3 strenge wintermaanden niet de moeite hebben genomen om eens in de Oostvaardersplassen te gaan kijken en zich te overtuigen hoe de dieren er aan toe waren.

De mensen van mijn groep waren er vast dagelijks en hebben alles op beeld vast gelegd wij hebben sterk bewijsmateriaal. zelf ging ik 3 keer in de week en heb dat vreselijke lijden van de dieren met eigen ogen gezien,dus niks gehoord van derden.

De hongerdood is voor mens en dier de ergste dood die er is. Het lange lijden is een verschrikking. De Oostvaardersplassen is voor de dieren in de winter "Bergen Belsen" een concentratiekamp waar ze niet uitkunnen.
Staatsbosbeheer maakt een vergelijking met Natuurgebied in Afrika, te krankzinnig voor woorden. De dieren daar kunnen honderden kilometers lopen om voedsel te zoeken, de 5 duizend stakkers in de Oostvaardersplassen zitten opgesloten in een gebied wat hooguit eten geeft voor vijf of zes honderd dieren.

En de 2 dames durven te beweren op de web site dat alles in orde is.
Waar halen ze het lef vandaan.
Ze hebben de hele winter niet naar de dieren om gekeken en gaan dan pas kijken (en ook nog aangekondigd) na een uitzending waar ze in geconfronteerd worden met hun eigen falen.

Ik zal hier omschrijven wat er na de uitzending is gebeurd.

Op woensdagavond 10 maart is op ÉÉN VANDAAG
al aangekondigd wat donderdagavond uitgezonden zou worden.
Donderdagochtend waren een paar mensen van ons al om 9.00 uur in het gebied om te filmen.
Zij zijn daar gebleven tot 13.00 uur en hebben gezien hoe Staatsbosbeheer aan het ruimen is gegaan (de karretjes reden af en aan) en ze hebben veel schoten gehoord. Want Staatsbosbeheer is niet dom en zij wisten na de aankondiging van ÉÉN VANDAAG dat ze bezoek konden verwachten, van wie dan ook.

En ja hoor de 2 dames gingen toch ook maar een kijkje nemen. Als het niet om zoveel dierenleed ging zou je het bijna een soap kunnen noemen van de kant van de Pv/dD.

Voor mijn groep blijkt dat ze het Internationale Rapport (ICMO Rapport) niet kennen en als blinden achter Staatsbosbeheer aanlopen. het Rapport is mij voor 4 weken terug aaangeboden. In het Rapport staat dat de dieren niet onnodig mogen lijden, geen hongerdood mogen sterven en dat er iedere dag in de hele Oostvaardersplassen gecontroleerd moet worden hoe de dieren er aan toe zijn.
En staan ze nog op hun poten en grazend, maar wel zichtbaar in niet zo een goede conditie meer dan moeten ze al afgeschoten worden.

En Staatsbosbeheer lapt dit Rapport aan zijn laars en stelt zich boven de wet. (nu ben ik ook niet voor het afschieten van dieren en van jagen moet ik niets hebben) maar dan waren wel honderden dieren dit vreselijke lijden bespaart gebleven.

Maar het lijden voor de dieren is nog niet ten einde, want er komt nog veel meer sterfte tussen nu en de maand mei. Want de dooi brengt alleen maar zwarte prut naar boven en de dieren moeten het doen met wat bessen en wat sprietjes.(Deze maanden worden ook in het Rapport aan gegeven).

Ik geloof dat Alex schreef dat de Partij zich inzet voor 450 miljoen dieren. Ik weet niet hoeveel dieren wij hebben in Nederland, wel weet ik en verwacht ik van een Partij voor dieren, dat elk dierenleven telt en dat ze zich voor hun welzijn inzetten of het nu 20 dieren zijn of 5000.

Ik heb net als velen van u, (en ik bedoel daar de mensen mee die in de Partij blijven geloven) jarenlang de Partij verdedigd en er zeer veel energie in gestoken, maar er komt een moment dat de schellen van je ogen vallen en dat moment was voor mij gekomen door dat de dieren van hun in de Oostvaardersplassen mochten creperen.

Als we de overgebleven dieren de hongerdood willen besparen zal er nu onmiddellijk moeten worden bijgevoerd.

11 opmerkingen:

  1. Ja, daar (PvdD) zijn ze ook goed getikt. Het zou me niet verbazen dat het weer uit de hoek komt van de milieuactivisten (milieuterroristen eigenlijk)

    Als we deze lijn zouden doortrekken naar mensen, dan moeten we de mensen in de derdewereldlanden ook laten kreperen.

    Als er gebieden ontbost zijn en daardoor alles onvruchtbaar wordt dan moeten we niet tussenkomen, dat is natuurlijke selectie.

    Dat zijn er een paar die beslissen over het lot van de dieren en iedereen aanvaardt dat braaf...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marianne Thieme: disfunctionerende persoonlijkheidsstoornis i.v.m. dierenleed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Monique: Zou je je mening over milieuactivisten=milieuterroristen eens willen toelichten?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yvonne, je betoog is heel overtuigend. Mijn petje af voor wat jouw groep heeft gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Yvonne:

    "Er wordt over stemmingmakerij gesproken en wel door personen die in de laatste 3 strenge wintermaanden niet de moeite hebben genomen om eens in de Oostvaardersplassen te gaan kijken en zich te overtuigen hoe de dieren er aan toe waren."

    Ik zie geen tegenargumenten voor de punten dat hier idd van stemmingmakerij spraken is. Dus ben benieuwd naar weerleggingen daarvan.

    Verder was ik de afgelopen 3 strenge wintermaanden druk bezig met zaken die miljoenen dierenlevens hopelijk gaat redden.

    "Staatsbosbeheer maakt een vergelijking met Natuurgebied in Afrika, te krankzinnig voor woorden. De dieren daar kunnen honderden kilometers lopen om voedsel te zoeken, de 5 duizend stakkers in de Oostvaardersplassen zitten opgesloten in een gebied wat hooguit eten geeft voor vijf of zes honderd dieren."

    Dus dit zou vooral pleiten voor sneller die verbindingen realiseren tussen gebieden.

    M.i. is die vergelijking natuurlijk ook krom, want het blijft lastig gebieden te vergelijking. Je moet elke situatie apart benaderen. Zo ook deze.
    Het vergelijken met afrika is net zo krom als vergelijken met Bergen Belsen.

    "En de 2 dames durven te beweren op de web site dat alles in orde is. Waar halen ze het lef vandaan.
    Ze hebben de hele winter niet naar de dieren om gekeken en gaan dan pas kijken (en ook nog aangekondigd) na een uitzending waar ze in geconfronteerd worden met hun eigen falen."

    Nu doe je hier weer op een manier dit benaderen, waaruit je bericht vooral emotie in plaats van objectief.

    Er wordt totaal niet gezegd dat alles in orde is. Dus op dat punt ga je al feitelijk op mis.

    Ten tweede 'waar halen ze het lef vandaan' is weer zo enorm subjectief en draagt totaal niet bij aan een concrete grondige discussie. Het zal juist het tegenovergestelde bereiken. Daar kan namelijk met gemak ingebracht worden waar jij het lef vandaan haalt om te veronderstellen dat ze niet zorgvuldig informatie tot zich genomen hebben danwel zich goed op de hoogte hebben laten brengen. En zo komen we nergens niet waar?

    "Voor mijn groep blijkt dat ze het Internationale Rapport (ICMO Rapport) niet kennen en als blinden achter Staatsbosbeheer aanlopen. het Rapport is mij voor 4 weken terug aaangeboden."

    Kan je dat dan ook onderbouwen? Nu roep je wat. Zonder onderbouwing.

    Ook het roepen 'als blinden achter staatsbosbeheer aanlopen' geeft vooral weer die 'stemmingmakerij' weer. Subjectieve formuleringen zonder argument. Dat de PvdD altijd erg harde kritiek heeft geleverd op Staatsbosbeheer e.d. kan makkelijk terzijde geschoven worden natuurlijk, want anders staat het niet sterk wat je zegt.

    "In het Rapport staat dat de dieren niet onnodig mogen lijden, geen hongerdood mogen sterven en dat er iedere dag in de hele Oostvaardersplassen gecontroleerd moet worden hoe de dieren er aan toe zijn."

    Ja, en wat is het punt nu? Dat betekent dus een actief monitoren van de dieren in het gebied en afschieten wanneer deze zwakker worden en gaan afzonderen e.d? PvdD heeft daar kritiek op gegeven of dat wel goed werd gedaan en of er dus niet meer personen dat moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. >> DEEL 2

    "En Staatsbosbeheer lapt dit Rapport aan zijn laars en stelt zich boven de wet. (nu ben ik ook niet voor het afschieten van dieren en van jagen moet ik niets hebben) maar dan waren wel honderden dieren dit vreselijke lijden bespaart gebleven."

    Dus in deze zin ben je het in ieder geval eens met de PvdD.

    "Ik geloof dat Alex schreef dat de Partij zich inzet voor 450 miljoen dieren. Ik weet niet hoeveel dieren wij hebben in Nederland, wel weet ik en verwacht ik van een Partij voor dieren, dat elk dierenleven telt en dat ze zich voor hun welzijn inzetten of het nu 20 dieren zijn of 5000."

    Het zijn er in totaal wel miljarden in NL. Maar tuurlijk moet ze opkomen voor allen. Maar vergeet niet dat de partij voor de dieren ook een partij voor natuur is. En dat er dus ook afwegingen op dat vlak moeten plaatsvinden.

    M.i. is de PvdD in dat laatste stuk op weblog Marianne zeer genuanceerd en goed weergave van wat er op tafel ligt. En ze hebben ook kritiek op SBB in de zin van dat het beleid goed tegen het ligt gehouden moeten worden om zodoende dieren tijdig uit lijden te verlossen.

    Bijvoeren is iig geen optie. Dat dient geen doel. Hooguit op korte termijn. Maar betekent dat uiteindelijk je een constant jacht zal moeten hebben elk jaar. Elk jaar worden dan de rechten van de dieren geschonden en hun levens beeindigd. Is geen oplossing. Vooral een verplaatsing van het probleem. Ik weet zeker dat we dan over enkele jaren documentaires hebben op eenvandaag over de jacht in de oostvaardersplassen waar dan 80% van de dieren steeds afgeschoten worden. Net als de aandacht rondom de veluwe bv. en de zwijnen.


    Het lijkt me dan logischer te pleiten voor:
    - Betere aanpak van eenheid van SBB om dieren te localiseren en hun lijden te beeindigen
    - Versneld aanleggen van verbindingen tussen gebieden, zodat zelfs misschien de wolf zou terugkeren

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik schrijf het ook hier: bijvoeren met veekoeken waarin een anticonceptiemiddel is verwerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @erica: Nog meer anticonceptie in het milieu lijkt me niet handig ten opzichte van andere dieren in het wild. Het geeft nu ook al problemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Yvonne,ik sluit me helemaal bij je aan.
    En ja Alex, de wolf hier terugkeren.Schei toch uit zeg!
    Logischer lijkt mij als het SBB beheer nu eens eindelijk bij de ballen gepakt word en ze verantwoordelijkheid nemen voor de dieren die ze in dat parkje geplempt hebben zonder,maatregelen te nemen om te veel bevruchtingen bij de dieren te voorkomen.Ze zouden daar eigenlijk helemaal niet moeten zijn,het zijn uitheemse dieren.
    Die corridoren tussen de gebieden zijn er nu eenmaal niet.Enb is bedacht door dames en heren met goed gevulde buiken vanachter hun bureaus.Met een alsmaar groeiende bevolking is het een absolute illusie dat we in dit overbevolkte kikkerlandje een 'oerbos' kunnen aakleggen.Het is immers niet voor niets allemaal verdwenen.
    En betreft anticonceptie: daar zijn ook andere methodes voor.
    Hier is net zo'n gebied,hier worden de dieren(Konikspaarden en Schotse Hooglanders) 1 keer per jaar in een kraal gedreven,nagekeken,ontwormt,en een klein gedeelte geslacht door een eco slager.
    Dat zouden ze ook in het OVP kunnen doen,het is een evengroot gebied.Hier worden de dieren wel bijgevoerd en hoeven ze niet te creperen.
    Geen jagers zoals steeds als dooddoener voor de OVP gebruikt word.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als anticonceptie niet gewenst is, dan de mannetjes castreren. Ik dacht dat het laatste op protest zou stuiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja Erica,dat vinden ze ook ongewenst want dat zou: (let goed op!) HET NATUURLIJK EVENWICHT VERSTOREN!

    Lees de aanbevelingen in de LNV rapporten er maar eens op na.

    BeantwoordenVerwijderen