Respect voor dieren

maandag 8 maart 2010

Dierenbescherming en Oostvaardersplassen (door Cheetah)

Soms begrijp ik mensen niet helemaal  (understatement). 

De een wil alle dieren uit de dierentuinen en de circustenten. 

En anderen  hebben daartegenover  totaal geen moeite met het feit dat duizenden dieren (veel te veel en van oorsprong ook niet wild!) in een stuk moeras lopen waar ze geen eten meer vinden, waar ze niet weg kunnen en waar ze ook niet horen .....  

De Oostvaardersplassen is gewoon een groot soort  Artis.

En daar dan de dieren maar laten verhongeren omdat dat nou eenmaal 'de natuur is'. En dat alleen omdat ' de mens' dit  project OVP nou eens "een leuk idee vond voor Nederland''   ...maar nu het uit de hand loopt,  geen weg terug kan vinden  en ook niet bereid is om toe te geven dat men hier ten koste van duizenden dieren heeft gefaald .

Het zinloze  'gekwetter' over het feit of het om ' wel-of-niet-gehouden dieren' gaat is absurd....dat zijn regels die uit gemak maar opgesteld worden waarmee SBB, FB en DB  en de politiek, eenzijdig een vrijbrief hebben gecreëerd om dit soort wantoestanden te kunnen legaliseren en handhaven.

Wij hebben als mens zorgplicht voor dieren, ....dus ZORG voor ze en vooral:  Laat ze daarmee in hun waarde!
Vanuit deze geesten ontspruit blijkbaar de gedachte dat als je voor  deze gevangen! dieren zorgt,  dat je ze daarmee hun waarde ontneemt! ....???

De Dierenbescherming is in deze kwestie  ook niet van 'onbesproken gedrag' gebleken. In 2007  hebben ze Staats Bosbeheer hierover voor de rechter gedaagd omdat de DB vond dat er bijgevoerd moest worden. 
Dat hebben ze jammer genoeg verloren.
Ik vraag me af of deze rechter, die de overheid en SBB met zijn/haar vonnis in het gelijk stelde, een mens was met een 'dierenhart' of een mens die simpelweg uit hoofde van zijn/haar vak geheel 'beroepsmatig onderkoeld'  zijn / haar vonnis velde..... en daarmee de gruwelijke toestand en toekomst van duizenden dieren in de OVP heeft gelegaliseerd. 

Des te onbegrijpelijker dat de DB  nu anno 2009/2010 gewoon akkoord gaat met het beleid van SBB .   ...."ze volgen de zaak wel kritisch"......
Nou, klaar ben je ermee als er als dier zo over je lot en je waarde  beschikt en beslist wordt door de mens.......want met die visie zijn vele dieren in de OVP  daardoor ondertussen aan een gruwelijke hongerdood gestorven en er zullen de komende maanden nog vele volgen. 

Laten we daar dan ook eens kaarsjes voor branden !!....

......en ook voor Diesel !

Want Diesel, ik denk nog steeds aan je, met een nog altijd bloedend hart! 

Commentaar Barend:

Wat die rechtszaken betreft (kort gedingen): die zijn ongelukkig verlopen, omdat de DB geen overtuigend verhaal had, waartegenover de SBB juist een karrenvracht aan argumenten had. 

Als je een onbeschreven blad bent, zoals een rechter – en helemaal in kort geding – dan is het begrijpelijk dat de SBB gelijk kreeg. Rechters baseren vonnissen niet op medelijden.

Daarbij zit je met wetgeving die niet deugt, waaraan de rechter echter niet zomaar kan voorbijgaan. Juist omdat die wetgeving niet deugt is de Partij voor de Dieren opgericht - om daarin verbetering aan te brengen. Maar ja, met Marianne Thieme aan het hoofd kunnen de dieren in de OVP gerust kreperen.

Image and video hosting by TinyPic

6 opmerkingen:

  1. Dat er iets schort aan de wetgeving is wel duidelijk..... eerlijk gezegd beschik ik over een gezonde portie 'wantrouwen' als mensen over anderen moeten beslissen en moet ik toch regelmatig meewarig het hoofd schudden als het om de Nederlandse rechtspraak gaat.

    Daarbij: het feit dat de DB om 'knullige' redenen deze rechtszaak verloren zou hebben, verklaart voor mij nog niet de reden waarom de DB daarna die rare draai heeft gemaakt en zich niet meer distantieert van de visie van SBB.

    En verder wil ik Barend uit de droom helpen: Ook met een ander dan mevr. Thieme aan het roer van de partij zal, de pvdd pro-SBB blijven,zolang de pvdd op de achtergrond voortgedreven wordt door het Eerste Kamerlid.

    Dus ongeacht wie er publiekelijk aan het roer staat: de visie van de pvdd zal hiermee niet veranderen ..... en zal er dus ook geen wetgeving ten gunste van de creperende dieren in de OVP tot stand komen, ben ik bang.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De draai van de DB is heel kwalijk. Te vrezen valt dat dat aan de nieuwe directeur ligt, Dales.

    Een gewezen burgemeester, gezagsgetrouwer kun je het niet hebben. Zo iemand gaat bij voorkeur iedere confrontatie uit de weg. Als tie zich maar kan indekken - en daarvoor heeft tie de Faunabescherming. Kringetje rond, everybody happy.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Everbody happy behalve die dieren die mogen verrekken.......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie niet waar de PvdD pro-SBB zou zijn. Volgens mij is het eerder anti-SBB.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dan zou het goed zijn het kamerdebat van 28 januari jl. er eens op na te lezen. Ik kan bijv. uit onderstaand stukje tekst (en de rest) niet opmaken dat dit 'anti-SBB' zou zijn.

    Hetgeen overigens ook niet is gebleken tijdens het debat van juni vorig jaar dat samen met de partij en SBB werd georganiseerd en waaruit niet is gebleken dat deze twee instanties elkaar 'in de haren vlogen' omdat ze het oneens zouden zijn.

    "Bijvoeren is dus niet nodig. De beheerders in beide gebieden, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, controleren met een dierenarts de populatie zeer regelmatig waarbij ernstig verzwakte dieren na een oordeel van de dierenarts worden afgeschoten".

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat gebeurd ook in Lauwersoog,dat er dieren worden afgescoten,maar die worden wel door het SBB bijgevoerd.

    BeantwoordenVerwijderen