Respect voor dieren

dinsdag 30 maart 2010

Dierenpolitie en Dierenpartij (PvdD) (door Cheetah)

Van een partij die zegt er voor de dieren te zijn, was toch te verwachten dat zij de politieke mogelijkheid zou aangrijpen om een start te maken met het oprichten van de zo broodnodige dierenpolitie.

Een dierenpolitie met echte bevoegdheden ter bestrijding van het dierenleed in Nederland: groot EN klein !! .
Ondanks herhaalde oproepen van mijn kant aan de pvdd om hier werk van te maken, mocht er echter tot op heden NIETS van terecht komen....
Sterker nog, je krijgt gewoon totaal geen reactie van hun kant. 'Negeren' is tactiek nummer 1 gebleken.
Ook al tekenend voor de wijze waarop deze partij met haar mensen omgaat.

Een 'duveltje' in mijn hart zegt dan ook: als je al zo slordig met mensen omgaat, hoe behandel je de dieren dan.....?
(Nou ja, de OVP zegt al genoeg, lijkt mij zo....maar dat even terzijde)
De heer Graus van de PVV pleit voor een dierenpolitie al sinds 2005/2006.
Maar nergens heb ik kunnen constateren dat de pvdd hem hierin heeft gesteund !...integendeel, zou ik bijna zeggen.
Et voilà, in 2010 start de heer Eerdmans in Capelle a/d IJssel met dit project 'dierenpolitie'.
En vandaag, 30 maart 2010, verneem ik dat dit initiatief zich uitbreidt naar Antwerpen, Zwolle, Deventer, Amsterdam en Spijkenisse.
NO THANKS TO THE pvdd, echter !!
Die heeft haar glans verloren, maar vooral haar NUT !

7 opmerkingen:

  1. Uit verkiezingsprogramma:

    Opsporing van overtredingen en handhaving van dierenwelzijnswetten dienen meer prioriteit te krijgen bij opsporingsinstanties. Om dit te kunnen realiseren moet een dierenpolitie, bestaande uit minimaal 50 functionarissen, worden ingevoerd. Deze dierenpolitie dient voldoende bevoegdheden te krijgen voor inbeslagname van dieren.


    Even voor duidelijkheid. Voor een dierenpolitie wordt door de pvdd al wel lang gepleit. De PvdD heeft het klimaat sowieso erg verandert, waardoor mogelijkheden als dat in Capelle wel uiteindelijk kwam.

    Zie ook wat de LID zei in 2007 al: "De Ruijter vermoedt dat in 2007 50 procent meer gevallen behandeld gaan worden dan vorig jaar. ,,Je ziet dat er steeds meer aandacht voor dierenmishandeling is, waardoor het voor mensen ook steeds makkelijker wordt om een geval aan te geven bij de LID. Door het succes van de Partij voor de Dieren en het nieuwe programma De Dierenpolitie, zal het aantal telefoontjes dus alleen nog maar toenemen.''"

    Een dierenpolitie was sowieso voor 2006 ondenkbaar.

    De PvdD heeft de motie van Graus voor dierenpolitie gesteund. Ook in debatten heeft de PvdD daarvoor gepleit.


    Als de verkiezingsuitslag goed is deze verkiezingen denk ik dat het realistisch is dat er dan grond is voor een dierenpolitie. Wel afhankelijk van de PvdA. Die stemde tegen de motie.

    Maar als midden-links de meeste zetels behaald en op rechts de PVV ook redelijk wat overhoudt, dan denk ik dat het haalbaar gaat zijn. Maar wel afhankelijk van de pvda.

    "Die heeft haar glans verloren, maar vooral haar NUT ! "

    Was dat maar zo. Dat is het ultieme doel natuurlijk van de partij. Zichzelf kunnen opheffen omdat andere partijen het onderwerp serieus nemen. Maar dat is nog zeker niet het geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is dit een antwoord op jouw hartekreet? Overgenomen van de site van de PvdD

    PvdD bepleit landelijke inzet ‘dierenpolitie’

    Op initiatief van wethouder Joost Eerdmans wordt in Capelle aan den IJssel een proef gestart met een zogenaamde dierenpolitie. Deze toezichthouders krijgen bevoegdheden om direct op te treden bij dierenmishandeling en –verwaarlozing. De Partij voor de Dieren is verheugd over deze ontwikkeling en pleit dan ook voor een snelle landelijke uitbreiding van deze proef.

    Door de nieuwe bevoegdheden die de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) in de gemeente krijgen, wordt het onder andere mogelijk een mishandeld dier gelijk weg te halen. Nu is dat pas mogelijk met tussenkomst van inspecteurs van het AID (bij landbouwdieren) of LID (bij huisdieren). Niet alleen is hier veel extra tijd mee gemoeid, ook is er maar een beperkt aantal inspecteurs beschikbaar. Met inzet van speciale diereninspecteurs kan veel sneller worden opgetreden bij dierenleed. De Partij voor de Dieren pleit al langer voor een dierenpolitie. Marianne Thieme: ‘De Dierenbescherming krijgt elk jaar 8000 meldingen van dierenmishandeling binnen. Dit dierenleed vraagt om een snel en effectief ingrijpen. Het is nodig deze proef zo snel mogelijk landelijk uit te breiden’.

    Read more: http://www.partijvoordedieren.nl/news/view/2906#ixzz0jkNREYgh

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kritiek hebben mag, maar dan wel op een eerlijke manier. Ik denk dat de Partij voor de Dieren zich waar ze kon ingezet heeft voor de Dierenpolitie, zoals Alex al zegt. Zie ook een bericht daarover op de site van de partij: http://www.partijvoordedieren.nl/news/view/2906

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De partij heeft ongetwijfeld alles theoretisch perfect op papier staan...en prachtige artikelen geschreven. Maar de resultaten van die partijteksten zijn in de praktijk naar mijn mening vrijwel 'nul' gebleken.
    En resultaten zijn voor mij toch belangrijker dan mooi schrijfwerk. Ik hoor M. Thieme na IEDER betoog op de 'Kamerkansel' verkondigen dat : 'de pvvd van mening is dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan de bio-industrie in Neerland"....Ik heb haar nog nooit na zo'n betoog horen zeggen: "En verder is de pvdd van mening dat er zo snel mogelijk een dierenpolitie moet komen in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Cheeta: Marianne Thieme kan ook na elke toespraak zeggen: "En verder hoop ik dat het morgen mooi weer zal zijn"...............

    Dit is kritiek die werkelijk nérgens op slaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Cheetah: Hoe zou jij een positie in de PvdD hebben ingevuld? Wat zouden jouw prioriteiten zijn? Zou je een gelijke verdeling doen van kracht en mogelijkheden mbt alle onderwerpen of meer aandacht naar de onderwerpen waar het meeste te winnen is voor de dieren?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem: da slaat nergens op wat jij schrijft.
    Cheetah heeft gelijk m.i.

    BeantwoordenVerwijderen