Respect voor dieren

maandag 1 maart 2010

Oostvaardersplassen: lyriek

Image and video hosting by TinyPic

E X P E R I M E N T

al vele weken strompelen ze voort
met doffe ogen spiedend naar wat gras
wanhopig constaterend dat geen sprietje
de koude witte grond doorboort

stilstand is sterven, dus maar verder sjokken
tot een gevaarte hun de weg verspert

net als ze moedeloos willen gaan liggen
komen er vreemde wezens naderbij
die hopen voedsel over het gevaarte gooien

de vreemde wezens hebben wrede soortgenoten
die hun het voederen willen beletten
vergeefs, de helpers zetten door
de paarden, runderen en herten kunnen eten

Staatsbosbeheer, Faunabeheer en leiders
van een partij die zegt voor dieren op te komen
zij laten liever wolven op de grazers los

mogen zij er zelf door worden opgevreten


Erica

8 opmerkingen:

  1. Straks zeggen ze nog:'ach ,dit valt allemaal wel mee,in Mongolie zijn een miljoen dieren gestorven aan koude en voedselgebrek,dat is pas erg'......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We kunnen helaas niet al het leed van de wereld wegnemen. Maar dat is geen reden om helemaal niets te doen. Het gebeurt inderdaad vaak dat als iemand iets ergs vertelt een ander zegt dat er nog ergere dingen bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Erica,
    Maak je je ook zorgen over roodborstjes, egels en kikkers die dood gaan in strenge winters? En als ze gaan bijvoeren in de Oostvaardersplassen, wat is dan jouw oplossing voor de overpopulatie die daardoor in het gebied zal ontstaan? Jagers? Volgens mij pleit de PvvD voor vergroting van het gebied met corridors naar de Veluwe en het rivierenland, zou dat niet slimmer zijn dan bijvoeren van de dieren? Er is een groot wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd in het gebied door internationale wetenschappers van naam en faam http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=116,1640985&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_news_item_id=20982 en de mensen die pleiten voor bijvoeren zijn vrijwel allemaal jagers en boeren. Jagers omdat ze willen schieten in het gebied en boeren omdat ze bang zijn dat hun vee ziek zou kunnen worden door de kadavers (omdat hun vee zo doorgefokt is dat het niet meer tegen een stootje kan).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat anoniem niet ziet, is dat de oostvaardersplassen in deze vorm niet meer acceptabel zijn.
    de discussie is hier al uitgebreid gevoerd; het is niet meer van deze tijd dieren voor onze ogen te laten kreperen "omdat dat zo goed voor de populatie is", of om andere drogredenen (jagers; boeren).

    voor overpopulatie moeten oplossingen gevonden worden, op korte en lange termijn.
    er is m.i. geen bezwaar tegen afschot van oude, afgeleefde dieren, maar dan niet tegen betaling door hobbyjagers maar door ambtenaren-schutters van staatsbosbeheer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beter is het een anticonceptiemiddel door het voer te mengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem,roodborstjes en kikkers en egels zijn GEEN uitgezette dieren die opnieuw geintroduceerd zijn en evenmin opgesloten zitten op een postzegeltje formaat gebied,hetgeen de Oostvaarders plassen is.Het is maar 6 x 10 km en ze hebben er maar liefst 3000 grote grazers opgesloten.Ze kunnen er niet uit.'Wild' durven ze dat bij staatsbosbeheer te noemen,terwijl diezelfe dieren in een andere gebied WEL worden bijgevoerd,maar daar word ineens de term INGESCHAARD wordt gebruikt,want dan zijn de dieren er ineens voor het 'onderhoud' van het gebied.Die dieren hadden sowieso nooit uitgezet moeten worden.Ze waren hier niet voor niets verdwenen tenslotte.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En nu er dus dieren dood zijn gegaan door dit slechte weer organiseert het SBB leuke 'dode dieren safari's!
    Maar laten derhalve niet de kadavers zien waar ze de kop altijd van afhakken,hetgeen ze normaal gesprorken altijd doen.De natuur zijn gang laten gaan.Jaja.Geloof jij het?

    http://www.telegraaf.nl/feed/video/telegraaf/6168786/__Dode-dierensafari_in_natuurgebied__.html

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem, talloze mensen voeren vogels in de winter bij.

    BeantwoordenVerwijderen